21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το τέλος του σβησίματος των κλήσεων φέρνει το online σύστημα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ψηφιοποίηση της διαδικασίας καταγραφής μιας κλήσης από την τροχαία έχει ως αποτέλεσμα να φέρει το τέλος στο σβήσιμο των κλήσεων για τροχαίες παραβάσεις.
Όλες οι παραβάσεις θα καταγράφονται ψηφιακά και την ώρα που θα “κόβεται” η κλήση θα στέλνεται σε ειδική πλατφόρμα όπου δεν μπορεί κάποιος να κάνει παρεμβάσεις.
Ο οδηγός βεβαίως θα συνεχίσει να ενημερώνεται με τη γνωστή κλήση, με το online σύστημα να “χρεώνει” τον ιδιοκτήτη ή τον νόμιμο εκπρόσωπο που κατέχει το αυτοκίνητο, όπως αυτό φαίνεται μέσω του gov.gr.

Βεβαίως μπορεί ο καθένας να αμφισβητήσει την παράβαση και να καταθέσει ένσταση. Όπως αναφέρει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας στην παράγραφο 2 του Άρθρου 104, ο παραβάτης έχει δικαίωμα να εμφανισθεί εντός προθεσμίας 3 ημερών, που αρχίζει από την επίδοση της βεβαίωσης στην Αρχή, στην οποία ανήκει το ανωτέρω όργανο, όπως αυτή προσδιορίζεται στη σχετική βεβαίωση παράβασης, προκειμένου να προβάλει τις αντιρρήσεις του. Η απόφαση με την οποία εξετάζονται οι αντιρρήσεις πρέπει να είναι πλήρως αιτιολογημένη με αναφορά σε συγκεκριμένα περιστατικά και στοιχεία.
Ο αρμόδιος της υπηρεσίας θα εξετάσει την ένσταση και θα λάβει τις αποφάσεις του, τις οποίες και προφανώς θα σου αναφέρει. Το χρηματικό πρόστιμο, δύσκολα θα το αποφύγεις, αλλά αν σου έχουν αφαιρέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας ή την άδεια ικανότητας οδήγηση, τότε υπάρχει μια περίπτωση να τα παραλάβεις νωρίτερα. Για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να έχεις εξοφλήσει το ποσό του προστίμου και να έχεις αιτιολογήσει τεκμηριωμένα τον λόγο της ένστασης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό