19.2 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το σχέδιο του ΕΟΤ για προβολή του ελληνικού τουρισμού

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο ΕΟΤ θα συνεχίσει την πολιτική προώθησης του τουρισμού, εστιάζοντας στην πολιτική που ήδη έχει χαράξει, αυτή που αναδεικνύει τον ανθρώπινου παράγοντα και των στοιχείων της ανθρώπινης δραστηριότητας που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα.

Αυτό δήλωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στη «Ν» ο γ.γ του Οργανισμού, Δημήτρης Φραγκάκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της World Travel Market εδώ στο Λονδίνο. Ο κ. Φραγκάκης τόνισε πως ο ΕΟΤ είναι έτοιμος να υλοποιήσει το έργο που αναλαμβάνει με τον νέο σχεδιασμό για τον ελληνικό τουρισμό που παρουσίασε η υπουργός Τουρισμού τη Δευτέρα, επισημαίνοντας πως θα παραμείνει στο ίδιο μοτίβο της φετινής καμπάνιας, που επιδιώκει να παρουσιάσει τα ειδικά χαρακτηριστικά της χώρας μας, της εμπειρίας που την καθιστούν μοναδικό προορισμό.

Επιτυχημένη χαρακτήρισε ο γ.γ. την προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου σε ορισμένες περιοχές της χώρας, καθώς οι αεροπορικές εταιρείες αποδέχθηκαν το αίτημα του ΕΟΤ να κρατήσουν τους φθηνούς ναύλους για μεγαλύτερο διάστημα.

Ο θεματικός τουρισμός θα προχωρήσει, όπως είπε, με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά κάθε περιοχής και την ποιότητα των υποδομών, ενώ χαρακτήρισε την επιτυχία που καταγράφεται στη βρετανική αγορά τα τελευταία δύο χρόνια ως αποτέλεσμα μας συστηματικής προσπάθειας που κράτησε αρκετά χρόνια.

Επόμενη πρόκληση είναι η αγορά της Κίνας, μιας αγοράς που δοκιμάστηκε λόγω της πανδημίας, αλλά και η Λατινική Αμερική, η προσέγγιση της οποίας θα γίνει μέσω του νέου γραφείου του ΕΟΤ στη Μαδρίτη.

Ο κ. Φραγκάκης τόνισε πως αν είναι νωρίς ακόμη για ασφαλείς εκτιμήσεις, επικρατεί αισιοδοξία για το επόμενο έτος, ενώ υπενθύμισε πως ο ελληνικός τουρισμός έχει δείξει ανθεκτικότητα, παρά τις διαδοχικές κρίσεις των τελευταίων ετών.

ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

Εξαιρετική ιδέα ήταν η παρουσίαση 5 επιτυχημένων Ελληνίδων στον τομέα του τουρισμού, πέντε γυναικών που ξεχώρισαν για τις καινοτόμες ιδέες τους με κοινό χαρακτηριστικό τον σεβασμό της ντόπιας κληρονομιάς. Πρόκειται για τις κυρίες Ακριβή Διαλυνά, Δικαία Μαραβέλια, Έρη Παυλάκη, Μαρία Παλυκρέτη και Έλλη Παπαγεώργου.

Η περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα, στάθηκε στο ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που έχει η περιοχή, καθώς συνδυάζει τη φυσική ομορφιά με τον επτανησιακό πολιτισμό και τόνισε πως η απερχόμενη ηγεσία έχει πραγματοποιήσει σημαντικό έργο στις υποδομές των νησιών, όπως δρόμους, δίκτυα, επεξεργασία αποβλήτων και μαρίνες. Πρόσθεσε ότι η περιφέρεια Ιονίων Νήσων είναι παράλληλα και επενδυτικός προορισμός με την κατασκευή νέων ξενοδοχειακών μονάδων, που ανεβάζουν το επίπεδο του τουρισμού.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό