17 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το συγκλονιστικό αντίο της συζύγου του Ηλία Λογοθέτη, Μαρίας

Ειδήσεις Ελλάδα

Συγκίνηση έχει σκορπίσει ο θάνατος του αγαπημένου ηθοποιού Ηλία Λογοθέτη, ο οποίος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών, έχοντας διανύσει μια πλούσια διαδρομή δεκαετιών υπηρετώντας την Τέχνη.

Με μια συγκινητική ανάρτηση αποχαιρέτησε τον Ηλία Λογοθέτη η σύζυγός του, η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή.

Η σύζυγός του, Μαρία Ζαχαρή, συντετριμμένη δημοσίευσε μια παλιά κοινή τους φωτογραφία στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook.

Λίγο αργότερα με νέα ανάρτηση αποχαιρέτησε τον σύζυγό της με στίχους του σπουδαίου ποιητή και πεζογράφου Γιώργου Βιζυηνού.

Την είδηση έκανε αρχικά γνωστή ο γιος του Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος είναι επίσης ηθοποιός, με μια ανάρτησή του στο Facebook, στην οποία έλεγε: «Αντίο γαλάζια μάτια»…

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Ο καλός του φίλος, ηθοποιός, πρόεδρος του ΣΕΗ και βουλευτής, Σπύρος Μπιμπίλας έγραψε τον δικό του αποχαιρετισμό στο Instagram.

«Αντίο αγαπημένε μου σπουδαίε, Ηλία.. Πολυτάλαντε ηθοποιέ, πανέμορφε άνθρωπε, φιλόσοφε, φιλάνθρωπε, ποιητή, χιουμορίστα, γνήσιε δημοκράτη, αγωνιστή, οικογενειάρχη, σύντροφε… Δεν υπάρχουν λόγια για να σε περιγράψουν… Η φιλία μας τιμή για μένα και οι συνεργασίες μας από παλιά στο ραδιόφωνο, στην Επίδαυρο, στο θέατρο αξέχαστες… Καλό ταξίδι φίλτατε εκεί που πας και κουράγιο για τον Αλέξανδρο και την Μαρία σου..», έγραψε.

Αλλά και η αγαπημένη, από πολλές γενιές, τραγουδίστρια Σοφία Βόσσου, ανήρτησε στο Instagram μια ζεστή, χαμογελαστή φωτογραφία του Ηλία Λογοθέτη, στέλνοντας το δικό της «αντίο» στον ηθοποιό.

«Με αυτό το γέλιο θα σε θυμάμαι δάσκαλε αγαπημένε, μ’ αυτή την αστείρευτη γνώση σου τεράστια καλλιτέχνη, μ’ αυτή την ψυχή μωρού παιδιού υπέροχη, άνθρωπε. Σε ευχαριστούμε για όσα μας έδωσες. Θα σ’ αγαπάω πάντα και θα σε ευχαριστώ στο καλό καλό σου ταξίδι Ηλία Λογοθέτη», έγραψε.

Μενδώνη: Σπουδαίος ηθοποιός και διανοούμενος

Για έναν σπουδαίο ηθοποιό που «ερμήνευσε, με πάθος, εντιμότητα και ήθος, σημαντικούς ρόλους», έκανε λόγο η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη στο συλλυπητήριο μήνυμά της, ενώ τόνισε ότι «η ιδιοσυγκρασία του, η στάση ζωής του, η αφιέρωσή του και η αγάπη του για την Τέχνη, ήταν που τον έκανε να ξεχωρίσει πολύ νωρίς».

Η δήλωση της Λίνας Μενδώνη για το θάνατο του Ηλία Λογοθέτη

«Ο Ηλίας Λογοθέτης ήταν ένας σπουδαίος ηθοποιός που μαθήτευσε κοντά στον Κάρολο Κουν. Ερμήνευσε, με πάθος, εντιμότητα και ήθος, σημαντικούς ρόλους, δίνοντας τους ζωή στο θέατρο, στον ελληνικό κινηματογράφο, στην τηλεόραση. Ο συγγραφέας Χάρολντ Πίντερ, συγχαίροντας τον για την ερμηνεία του ως Σπούνερ, στο έργο του «Νεκρή Ζώνη», τον ρώτησε που οφειλόταν η ιδιαιτερότητα στο παίξιμό του. Και ο σεμνός Ηλίας που αγαπήθηκε από το ελληνικό κοινό, σε όποιο είδος θεατρικού λόγου κι αν επιδόθηκε, του απάντησε ότι η μεσογειακή ιδιοσυγκρασία του τον έκανε να βάζει λίγη συγκίνηση, σε κάθε ρόλο που ερμήνευε. Αυτή η ιδιοσυγκρασία του, η στάση ζωής του, η αφιέρωσή του και η αγάπη του για την Τέχνη, ήταν που τον έκανε να ξεχωρίσει πολύ νωρίς, είτε έπαιζε στη «Βαβυλωνία» του Βυζάντιου, είτε στο «Τέλος του παιχνιδιού» του Μπέκετ και ακόμη ερμηνεύοντας Βιζυηνό στο «Μόνον της ζωής του ταξείδιον», του Λάκη Παπαστάθη.

Λευκαδίτης, λάτρης της όπερας, αφιερωμένος στη δουλειά του, διανοούμενος και ταυτόχρονα φίλος και συνάδελφος, απλός και προσιτός, ο Ηλίας Λογοθέτης αγαπήθηκε από το κοινό. Θα λείψει σε όλους μας. Τα ειλικρινή μου συλλυπητήρια στην οικογένεια του».

Η διαδρομή του Ηλία Λογοθέτη

Ο Ηλίας Λογοθέτης, μεταξύ άλλων, είχε πρωταγωνιστήσει σε θεατρικές παραστάσεις, σε κινηματογραφικές ταινίες, σε τηλεοπτικές σειρές και στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» που προβαλλόταν στην ΕΡΤ1.

Το 2000 δέχτηκε τα θετικά σχόλια του Χάρολντ Πίντερ για την ερμηνεία του στο θεατρικό έργο «Νεκρή Ζώνη».

Δείτε τη συνέντευξη του Ηλία Λογοθέτη στην ΕΡΤ στην εκπομπή «Η ζωή είναι στιγμές»

Γεννήθηκε στη Λευκάδα. Δεν σκεφτόταν να ακολουθήσει την υποκριτική, καθώς ελκυόταν περισσότερο από την όπερα. Είναι απόφοιτος του τμήματος Πολιτικών Επιστημών της Παντείου.

Με το θέατρο ήρθε σε επαφή μέσω του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν, απ’ όπου αποφοίτησε το 1967, και πήρε μέρος σε πολλές θεατρικές παραστάσεις. Πρωτοεμφανίστηκε στον κινηματογράφο το 1970, στο έργο «Βαβυλωνία».

Έγινε γνωστός κυρίως σε κωμικούς ρόλους από συμμετοχές στην τηλεόραση και τον κινηματογράφο. Έχει συνεργαστεί με τους θιάσους Γιάννη Φέρτη-Ξένιας Καλογεροπούλου, Κάκιας Αναλυτή-Κώστα Ρηγόπουλου, Νίκου Ξανθόπουλου, Θανάση Βέγγου, Άγγελου Αντωνόπουλου-Μιράντας Κουνελάκη, με το Αμφιθέατρο του Σπύρου Ευαγγελάτου κ.ά.

Συμμετείχε σε πολλά θεατρικά έργα στην τηλεόραση στο γνωστό «Θέατρο της Δευτέρας» (ΕΡΤ1). Έχει λάβει μέρος, επίσης, σε μουσικές παραστάσεις, όπως το αφιέρωμα στον Μιχάλη Σουγιούλ.

Σύζυγός του ήταν η ηθοποιός Μαρία Ζαχαρή και γιος του ο Αλέξανδρος Λογοθέτης, ο οποίος ακολούθησε και αυτός την υποκριτική.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό