22 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Το στοίχημα της Λατινικής Αμερικής

Ειδήσεις Ελλάδα

Εδώ και πέντε αιώνες η Λατινική Αμερική και τα 2 δισεκατομμύρια εκτάρια γης της ήταν μια ζωτική πηγή τροφής, καυσίμων και μετάλλων για τον κόσμο. Αρχικά λεηλατήθηκε από αποικιστές για χρυσό, ασήμι, βαμβάκι και ζάχαρη, αργότερα προμήθευε καουτσούκ και λάδι στην Ευρώπη και στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τώρα η Λατινική Αμερική αντιμετωπίζει μια ευκαιρία να γίνει η εμπορευματική υπερδύναμη του 21ου αιώνα.

Η Λατινική Αμερική κατέχει περισσότερο από το ένα πέμπτο των παγκόσμιων αποθεμάτων για πέντε κρίσιμα μέταλλα. Ηδη κυριαρχεί στην εξόρυξη χαλκού, διάχυτη σε όλες τις πράσινες τεχνολογίες, και κατέχει σχεδόν το 60% των παγκόσμιων γνωστών πόρων λιθίου, που χρησιμοποιείται σε όλους τους κύριους τύπους μπαταριών ηλεκτρονικών οχημάτων. Είναι επίσης πλούσια σε ασήμι, κασσίτερο και νικέλιο. Και θα ωφεληθεί, ακόμη και αν η πράσινη μετάβαση καθυστερήσει, χάρη στις πρόσφατες ανακαλύψεις πετρελαίου που θα μπορούσαν να το δουν να σβήσει το 5%-10% της παγκόσμιας ζήτησης έως το 2030.

Και καθώς η Δύση προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από την Κίνα, θέλει περισσότερες συμφωνίες με τη Λατινική Αμερική, μια κυρίως ουδέτερη και ειρηνική περιοχή.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό