23.8 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το σκηνικό στη ΝΔ μετά το διήμερο φροντιστήριο – Ποιοι άλλαξαν στάση

Ειδήσεις Ελλάδα

Τελείωσε χθες το διήμερο «φροντιστήριο» στους γαλάζιους βουλευτές σχετικά με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Στο Μέγαρο Μαξίμου κάνουν ήδη το ταμείο εκτιμώντας ότι μετά και τις απαραίτητες εξηγήσεις που δόθηκαν η κυβερνητική πλειοψηφία θα εμφανιστεί στη Βουλή όσο γίνεται πιο συμπαγής.

Ωστόσο, ο αριθμός όσων εξακολουθούν να δηλώνουν επιφυλακτικοί ή ακόμη και αμετακίνητοι δεν είναι αμελητέος, γεγονός που σημαίνει ότι οι ζυμώσεις θα συνεχιστούν το επόμενο διάστημα. Το κλίμα πάντως κατά την δεύτερη ημέρα των διαβουλεύσεων ήταν σαφώς πιο ήπιο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν εκφράστηκαν διαφωνίες οι οποίες κινήθηκαν κυρίως γύρω από το ζήτημα  της τεκνοθεσίας.

Αλλαξαν θέση και υπερψηφίζουν

Ο Μακάριος Λαζαρίδης μετακινείται από την αρχική θέση άρνησης και θα υπερψηφίσει. «Με έπεισε ο πρωθυπουργός» δήλωσε ο ίδιος στο Live News του Mega. «Είπε ότι δεν θα περιλαμβάνεται παρένθετη μητέρα και δεν υιοθετούνται οι όροι γονέας 1 και γονέας 2. Η τοποθέτηση του πρωθυπουργού με έπεισε απόλυτα και όταν έρθει το νομοσχέδιο θα το ψηφίσω» τόνισε ο βουλευτής Καβάλας της Ν.Δ., ο οποίος αρχικά είχε εκφράσει προβληματισμούς. Τις επιφυλάξεις της ήρε και η βουλευτής Ευρυτανίας Τζίνα Οικονόμου, η οποία ξεκαθάρισε ότι θα υπερψηφίσει. Κοντά στο «ναι» φαίνεται να είναι και η Ζωή Ράπτη.

«Έγινε ένας ανοιχτός και δημοκρατικός διάλογος. Είμαι περήφανος που είμαι στέλεχος της Ν.Δ. Σε ένα κλίμα πολύ θετικό, η παράταξη θα βγει πιο δυνατή» δήλωσε ο Αντιπρόεδρος του κόμματος Κωστής Χατζηδάκης.

Ο αντίλογος

Ενστάσεις εξέφρασαν οι μεταξύ άλλων ο Αγγελος Συρίγος και ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ενώ ο Θάνος Πλεύρης επιχειρηματολόγησε κατά του νομοσχεδίου έχοντας μάλιστα και σχετικό διάλογο με τον Άκη Σκέρτσο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Πλεύρης ανέφερε στον κ. Σκέρτσο ότι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών δεν είναι ανθρώπινο δικαίωμα με βάση την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το αν θέλουμε εμείς ως δικαίωμα να το υιοθετήσουμε είναι άλλη συζήτηση. Το 2018 είχαμε ταχθεί κατά της αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια». Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας, τόνισε ότι «μετά το 2019 εκπονήθηκε το Εθνικό Σχέδιο για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ και εντάχθηκε στο πρόγραμμά μας».

Τα βλέμματα παραμένουν πάντως στραμμένα τόσο στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, που έχει εκφράσει τις διαφωνίες του ανταλλάσσοντας μάλιστα αιχμηρά σχόλια με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, όσο και στον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό