23.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το Σάββατο καλοκαίρι, την Κυριακή βροχές

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Σάββατο, σε όλη τη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και θα επικρατήσει παντού ηλιοφάνεια, και μόνο το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν κατά τόπους αραιές νεφώσεις στα ηπειρωτικά.

Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και πρόσκαιρα στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 6 και τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 25 με 27 βαθμούς και τοπικά θα αγγίξει τους 28 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται γενικά ηλιοφάνεια με λίγες αραιές νεφώσεις. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από μεταβλητές διευθύνσεις 2 με 3 μποφόρ

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή, σύντομη μεταβολή του καιρού αναμένεται σε αρκετές περιοχές της χώρας και ιδιαίτερα στα ανατολικά και τα βόρεια τμήματα.

Πιο αναλυτικά, αρχικά στη Θράκη, την ανατολική και κεντρική Μακεδονία, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και από το μεσημέρι και μετά στη Θεσσαλία, τις Σποράδες την Εύβοια, την ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και τις Κυκλάδες και βαθμιαία αργά τη νύχτα στην Κρήτη αναμένονται νεφώσεις που σταδιακά θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή μπόρες.

Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και αρκετή ηλιοφάνεια ενώ το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα αναπτυχθούν λίγες νεφώσεις κατά τόπους πιο αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι-βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 7 μποφόρ ενώ βαθμιαία και από τα βορειοανατολικά θα στραφούν σε ανατολικούς-βορειοανατολικούς 5 με 7 μποφόρ .

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα και θα φτάσει στη νησιωτική χώρα τους 24 με 26 βαθμούς, στα ηπειρωτικά τους 25 με 28 βαθμούς και τοπικά στα κεντρικά και νότια τους 29 βαθμούς, ενώ στα βορειοανατολικά δεν θα ξεπεράσει τους 23 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική αναμένεται αρχικά γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους που σταδιακά θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ και προς το βράδυ θα ενισχυθούν, φτάνοντας τοπικά τα 5 με 6 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται αρχικά γενικά ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις κατά τόπους που σταδιακά θα αυξηθούν και το μεσημέρι και το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 26 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από βόρειες-βορειοδυτικές διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό