25 C
Athens
Τετάρτη, 29 Μαΐου, 2024

Το ρεσιτάλ του λαού της ΑΕΚ μέσα στο Καμπ Νου (VIDEOS)

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο λαός της ΑΕΚ έχει αποδείξει αποδεδειγμένα ότι έχει τον τρόπο να κερδίζει τις μάχες και τις εντυπώσεις, ακόμα και όταν όλα τα άλλα δεν πάνε καλά. Ακόμα και σε μέρες που η ΑΕΚ σε αγωνιστικό επίπεδο δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, οι οπαδοί είναι εκεί για να κρατήσουν ψηλά τη σημαία.

Κάτι τέτοιο συνέβη σαν σήμερα πριν από 21 χρόνια στο μεγαλοπρεπές «Καμπ Νου» της Βαρκελώνης. HAEK έχασε με 5-0 από την Μπαρτσελόνα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ (είχε χάσει με 0-1 και τον πρώτο αγώνα στη Νέα Φιλαδέλφεια) αλλά οι περίπου τρεις χιλιάδες Έλληνες φίλαθλοι που βρέθηκαν στην πρωτεύουσα της Καταλωνίας, έδωσαν ένα ρεσιτάλ που σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει δοθεί από φιλοξενούμενους οπαδούς στο άντρο της Μπάρτσα!

Μπορεί να μην βοήθησε η εξέλιξη του αγώνα, μπορεί να ήταν τοποθετημένοι στο… ρετιρέ των εξεδρών -πολύ μακριά δηλαδή από τον αγωνιστικό χώρο- μπορεί οι γηπεδούχοι να υποστηρίζονταν από 50 χιλιάδες κόσμο, όμως οι οπαδοί της ΑΕΚ έγραψαν ιστορία. Το «Εμπρός Αετέ Δικέφαλε» ακουγόταν επί 90 λεπτά και όταν πια το παιχνίδι έπαψε να έχει ενδιαφέρον, οι ντόπιοι κοιτούσαν και φωτογράφιζαν το κιτρινόμαυρο «μωσαϊκό» με τις τόσο ιδιαίτερες εκδηλώσεις του.

Αλλά δεν προκάλεσαν αίσθηση μόνο στο γήπεδο οι οπαδοί της ΑΕΚ. Η Βαρκελώνη βάφτηκε κιτρινόμαυρη εντός και εκτός Καμπ Νου, αφού οι Ελληνες εκδρομείς έκαναν αισθητή την παρουσία τους παντού επί τρεις μέρες. Μπορεί οι ελπίδες για πρόκριση να ήταν ελάχιστες, αλλά οι πιστοί της κιτρινόμαυρης θρησκείας δεν θα έχαναν την ευκαιρία να ακολουθήσουν την ομάδα τους σε έναν από τους πιο σημαντικούς προορισμούς παγκοσμίως.

Σε ό,τι αφορά τον αγώνα, η ΑΕΚ έπεσε θύμα διπλής αδικίας: από την… τύχη (μπήκε πολύ δυνατά, αλλά οι μεγάλες ευκαιρίες των Βασίλη Λάκη και Ντέμη Νικολαϊδη δεν έγιναν γκολ, αλλά κυρίως από τον διαιτητή Στέφανο Μπράσκι. Ο Ιταλός ανακάλυψε πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον Μιχάλη Καψή για ένα κανονικό μαρκάρισμα στο 16’ και λίγο αργότερα ήρθε το πρώτο ισπανικό γκολ από τον Λουίς Ενρίκε (22’). Με δέκα παίκτες για σχεδόν ολόκληρο το ματς, η ΑΕΚ δεν άντεξε. Δέχθηκε άλλα δύο γκολ από τον νυν προπονητή της Μπαρτσελόνα (30’, 58’) ένα από τον Ριβάλντο στο 56’ και ένα στο 87’ με πέναλτι του Ζεράρντ, στο οποίο είχε υποπέσει ο Ηλίας Ατματσίδης.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ατματσίδης, Δέλλας, Κωστένογλου (42’ Φερούζεμ), Μαλαδένης (36’ Ζαγοράκης), Τσάρτας (75’ Πέτκοφ), Νικολαΐδης, Ζήκος, Κασάπης, Καψής, Λάκης, Ρουίς.

Στις 22 Φεβρουαρίου

22/2/30 ΑΕΚ-Ατρόμητος 1-0 (Πρωτάθλημα Αθήνας –σκόρερ στο 4’  ο 33χρονος σούπερ σταρ της ομάδας Κώστας Νεγρεπόντης)

22/2/34 Απόλλων-ΑΕΚ 4-1 (Πρωτάθλημα Ελλάδας – στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Τζιραλίδη, όμως οι… καβγάδες των δύο αμυντικών Τσιμπίδη και Νταϊσπάγγου επέτρεψαν στον Απόλλωνα να ανατρέψει γρήγορα το σκορ και να επικρατήσει!)

22/2/48 ΑΕΚ-Απόλλων 1-3 (Πρωτάθλημα Αθήνας – η ΑΕΚ εντυπωσίασε, καθώς εμφανίστηκε με αριθμούς στις πλάτες των παικτών της, αλλά ο Απόλλων πήρε το αποτέλεσμα που ήθελε και ουσιαστικά εξασφάλισε τον τίτλο)

22/2/53 Παναθηναϊκός-ΑΕΚ 2-0  (Πρωτάθλημα Αθήνας –η εχθρική διαιτησία τπυ Τζίτζη, αλλά και οι δύο τεράστιες χαμένες ευκαιρίες από τον Ηλία Παπαγεωργίου να ανοίξει το σκορ για την ΑΕΚ, επέτρεψαν στον αντίπαλο να πάρει τη νίκη-τίτλο)

22/2/59 ΑΕΚ-Πανιώνιος 4-2 (Πρωτάθλημα Ελλάδας –μεγάλη μπάλα από την ΑΕΚ που μάγευε αλλά έμενε χωρίς τίτλο) 

22/2/70 AEK-Πιερικός 6-1 (Α’ Εθνική –ακόμα και ο τύπος της Θεσσαλονίκης είχε γράψει ότι το σκορ θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο!) 

22/2/76 ΑΕΚ-Πανιώνιος 2-0 (Α’ Εθνική –η ΑΕΚ ξέφυγε με δύο βαθμούς από τον δεύτερο ΠΑΟΚ με δύο γκολ του Μίμη Παπαϊωάννου)

22/2/81 Πανσερραϊκός-AEK 1-1 (Α’ Εθνική –λύτρωση στο 83’ με κεφαλιά του Μπάγεβιτς)

22/2/84 ΑΕΚ-Απόλλων 2-0 (Κύπελλο Ελλάδας –εύκολη νίκη με γκολ των Μαύρου και Βλάχου, σκόρερ του τελικού με τον ΠΑΟΚ οκτώ μήνες νωρίτερα)

22/2/95 Εθνικός-ΑΕΚ 0-1 (Κύπελλο Ελλάδας –βάσεις πρόκρισης με ωραίο γκολ του Βασίλη Τσιάρτα)

22/2/04 Χαλκηδόνα-ΑΕΚ 2-0 (Α’ Εθνική -εμφάνιση… μασκαρά από την ΑΕΚ ανήμερα της Κυριακής της Αποκριάς)

22/2/09 Αστέρας Τρίπολης-ΑΕΚ 0-1 (Α’ Εθνική -το γκολ ο Μαϊστόροβιτς λίγο πριν τη λήξη)

22/2/07 Παρί Σεν Ζερμέν-ΑΕΚ  2-0 (Κύπελλο ΟΥΕΦΑ –μετά το 0-2 της Αθήνας, η ΑΕΚ πήγε στο Παρίσι αδιάφορη και έχασε με τα χέρια κάτω)

22/2/18 Ντιναμό Κιέβου-ΑΕΚ 0-0

Στοιχηματική εμπειρία… όπως θα ήθελες να είναι! Παίξε Νόμιμα – 21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ: ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό