17.5 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Το ρεκόρ του Κίνι με τον Μαρτίνεθ και η περσινή χρονιά στη Γρανάδα

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Κίνι ενισχύει το ρόστερ του Ολυμπιακού, με τον Ντιέγκο Μαρτίνεθ να έχει στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή που γνωρίζει πολύ καλά, με τον 33χρονο δεξιό μπακ να “κουμπώνει” στο πλάνο του Ισπανού προπονητή.

Ο Ολυμπιακός φουλάρει για τη μεταγραφική του ενίσχυση, με το βλέμμα του Αντόνιο Κορδόν, αλλά και του Ντιέγκο Μαρτίνεθ να είναι στραμμένο στην ισπανική αγορά, προκειμένου το ρόστερ των Πειραιωτών να αποκτήσει περισσότερο βάθος. Οι πρώτες κινήσεις των ερυθρόλευκων είναι ο Βιθέντε Ιμπόρα, αλλά και ο Κίνι.

Ο Κίνι έμεινε ελεύθερος από τη Γρανάδα πριν από λίγες μέρες, έπειτα από έξι χρόνια συνεχόμενης παρουσίας. Στην καριέρα του δεν έχει εργαστεί εκτός Ισπανίας, καθώς έχει περάσει κατά σειρά από τη Σένεκα, την Αγκιλάρ, την Αντεκέρα, τη Λουσένα, τη Ρεάλ Καστίγια και την Γρανάδα.

Τον ξέρει πάρα πολύ καλά ο Μαρτίνεθ

Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα έχει στα χέρια του έναν ποδοσφαιριστή, τον οποίο γνωρίζει πολύ καλά. Τον είχε μαζί του κατά τη θητεία του στην Γρανάδα και μαζί έζησαν μεγάλες στιγμές. Άνοδο της ομάδας από τη δεύτερη στην πρώτη κατηγορία, όπως και πορεία στην Ευρώπη έως και τα προημιτελικά του Europa League το 2020/21.

Μάλιστα, ο Κίνι έχει και ένα ρεκόρ με τον Ισπανό τεχνικό. Ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ είναι ο προπονητής για τον οποίο έχει παίξει τα περισσότερα παιχνίδια. Συγκεκριμένα, ο 33χρονος μπακ έχει αγωνιστεί υπό τις οδηγίες του Μαρτίνεθ σε 62 ματς σε όλες τις διοργανώσεις, ένας αριθμός ο οποίος πρόκειται να μεγαλώσει το επόμενο διάστημα.

Ο προπονητής του Ολυμπιακού αποκτάει στο οπλοστάσιό του έναν ποδοσφαιριστή, τον οποίο ξέρει πώς να χρησιμοποιήσει, καθώς γνωρίζει τα θετικά του χαρακτηριστικά, αλλά και τις αδυναμίες του. Από την άλλη, ο Κίνι εκτιμάει πολύ τον Μαρτίνεθ και μάλιστα σε δηλώσεις του στο παρελθόν ευχόταν να παραμείνει στη Γρανάδα.

Ένας έμπειρος παίκτης για τα μπακ

O Kίνι είναι ένας ποδοσφαιριστής με πλούσια εμπειρία, που μπορεί να δώσει πολύτιμες λύσεις στο ερυθρόλευκο ρόστερ. Αγωνίζεται κυρίως στα δεξιά και πρόκειται να αποτελέσει δίδυμο με τον Ροντινέι, με τον οποίο θα παλέψουν για τη φανέλα του βασικού. Ωστόσο, στην καριέρα του έχει αγωνιστεί και στα δεξιά, απ’ όπου επίσης μπορεί να προσφέρει.

Είναι ένας πιο τακτικά πειθαρχημένος ποδοσφαιριστής, ικανός να βοηθήσει σημαντικά ανασταλτικά, χωρίς να σημαίνει ότι δεν μπορεί να ανέβει ώστε να δώσει πλάτος στο γήπεδο, εφόσον κινείται αρκετά στα άκρα, χωρίς να συγκλίνει πολύ. Έρχεται να κουμπώσει με το παιχνίδι του Μαρτίνεθ, καθώς έχει τη δυνατότητα να κρατήσει την γραμμή του, όταν “σπάει” το υψηλό πρέσινγκ, αλλά και να συνεισφέρει με overlaps όταν χρειαστεί.

Την περσινή σεζόν έπαιξε 31 παιχνίδια στη La Liga 2, ενώ στα 20 από αυτά ήταν βασικός, με την ομάδα του να τερματίζει στην κορυφή και να κατακτάει την άνοδο για την κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας. Ο κύριος χώρος δράσης του Κίνι ήταν αριστερά, λίγο πιο πίσω από τη μεσαία γραμμή, ενώ είχε και αξιοπρόσεκτη παρουσία πάνω από τη μέση. Παράλληλα, σε κάποια παιχνίδια αγωνίστηκε και στα δεξιά, παίζοντας πάνω σε όλη την γραμμή.

Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε είχε 41,4 ενέργειες ανά 90λεπτο, 75% ποσοστό επιτυχίας στις μεταβιβάσεις του, με το ποσοστό να πέφτει στο 65% σε πάσες πάνω από τη μεσαία γραμμή. Στο ανασταλτικό κομμάτι είχε 0.9 κλεψίματα ανά 90λεπτο, ενώ ολοκλήρωνε περίπου δύο τάκλιν κατά μέσο όρο. Επιπλέον, βοηθούσε δραστικά με τις ανακτήσεις κατοχής.

Ο 33χρονος αριστερός μπακ τις επόμενες ώρες θα ενσωματωθεί με την υπόλοιπη αποστολή στην Αυστρία, όπως και θα γίνει με τον Βιθέντε Ιμπόρα, με τους δύο τους να δουλεύουν, ώστε να “κουμπώσουν” στο πλάνο του Ντιέγκο Μαρτίνεθ.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό