20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το… ραβδάκι του Μεντιλίμπαρ και ο «killer» Ελ Κααμπί

Ειδήσεις Ελλάδα

Δεν μπορούσε να ζητήσει ιδανικότερο ντεμπούτο ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ στον Ολυμπιακό. Οι «ερυθρόλευκοι» υποδέχθηκαν τη Φερεντσβάρος για το πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι στα play off του Conference League. Οι Πειραιώτες με γκολ του Αγιούμπ Ελ Κααμπί στο 83′ ο Ολυμπιακός μπόρεσε να πάρει μία πολύ σημαντική νίκη με 1-0 και να έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «16».

Η Φερεντσβάρος είχε ανοίξει το σκορ στο 2′, ωστόσο δικαίως ακυρώθηκε, μιας και ο Βάργκα ήταν εκτεθειμένος. Οι Πειραιώρτες είχαν τον απόλυτο έλεγχο του παιχνιδιού και παίξανε άμυνα που… δεν είχαμε ξαναδεί φέτος. Περιορίσανε τους επιθετικούς της Φερεντσβάρος και χάρις στο γκολ του Ελ Κααμπί, πήρανε τη μεγάλη νίκη.

Το ματς: 

Μόλις στο 2′ του αγώνα, η Φερεντσβάρος «σόκαρε» τους γηπεδούχους, μιας και μετά από εκτέλεση φάουλ, ο Βάργκα πήρε την κεφαλιά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ένα γκολ το οποίο για καλή τύχη του Ολυμπιακού δεν μέτρησε, μιας και ο Ούγγρος επιθετικός ήταν σε θέση οφσάιντ (το υπέδειξε ο διαιτητής μετά από ενημέρωση του VAR). 

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε τα πρώτα λεπτά να επιτεθεί, ψάχνοντας τον Αγιούμπ Ελ Κααμπί με μακρινές μπαλιές, κάτι το οποίο δεν του έχει πετύχει. Οι Πειραιώτες είχαν σωστή λειτουργία αμυντικά και δεν είχαν αφήσει τους Ούγγρους να δημιουργήσουν μεγάλη ευκαιρία για γκολ.

Οι γηπεδούχοι από το 25′ και μετά είχαν ανεβάσει τις γραμμές του και προσπαθούσαν να βρουν γκολ, με τον Κάρμο να είχε την καλύτερη φάση του ματς στο 32′, όταν μετά από σέντρα του Ροντινέι πήρε την κεφαλιά και ο Ντιμπούς απέκρουσε εντυπωσιακά από κοντινή απόσταση. 

Η πίεση συνεχίστηκε από πλευράς Ολυμπιακού μέχρι το τέλος του ημιχρόνου, ωστόσο οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα και να πάρουν το προβάδισμα.

Το δεύτερο ημίχρονο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, όπως και στο πρώτο, οι φιλοξενούμενοι είχαν προσπαθήσει να βρουν χώρους και να «χτυπήσουν» την εστία του Πασχαλάκη, ωστόσο ο Ολυμπιακός ήταν διαβασμένος αμυντικά. Όσο κυλούσε η ώρα, οι Πειραιώτες κρατούσαν την μπάλα στα πόδια τους.

Ωστόσο η μεγάλη ευκαιρία για γκολ έλειπε. Ο Μεντιλίμπαρ, έδειχνε ότι ήθελε τη νίκη και στο 78′ έβγαλε τον Καρβάλιο για να μπει ο Γιόβετιτς, προκειμένου να παίξει με δύο επιθετικούς (Ελ Κααμπί). Αυτό… βγήκε και με το παραπάνω στον Ισπανό προπονητή.

Στο 82′ μετά από γύρισμα του Ροντινέι από τα δεξιά, ο Γιόβετιτς έκανε κίνηση στο πρώτο δοκάρι και δεν βρήκε μπάλα, ωστόσο ο Ελ Κααμπί ήταν στο κατάλληλο σημείο και με ευκολία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι τέλους και έτσι οι «ερυθρόλευκοι» πανηγύρισαν μία σπουδαία νίκη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό