20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το πρώτο σούπερ γιοτ που μετατρέπεται σε φουσκωτό ιστιοπλοϊκό

Ειδήσεις Ελλάδα

Το στούντιο σχεδιασμού γιοτ M51 Concepts βρήκε έναν τρόπο να μετατρέψει ένα σούπερ γιοτ σε ιστιοπλοϊκό με μια κίνηση. Ο σχεδιαστής Αντονι Γκλέισον της Μ51 Concepts βρίσκεται πίσω από μια καινοτόμο νέα ιδέα με φουσκωτά ιστία που μπορούν εύκολα να κάνουν την εμφάνιση τους όταν το επιθυμήσει ο κάτοχος του σκάφους. Το Amplitude έχει μήκος 104 μέτρων και συνδυάζει την άνεση και τις δυνατότητες ενός μηχανοκίνητου γιοτ με τα φιλικά προς το περιβάλλον χαρακτηριστικά ενός ιστιοπλοϊκού.

Τα ιστία μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου παράγοντας ενέργεια από τον άνεμο. Τα ιστία αυτά εμφανίζονται και αναπτύσσονται με απλό τρόπο όπως  εξαλείφοντας την ανάγκη για οποιονδήποτε περίπλοκο εξοπλισμό καταστρώματος (βαρούλκα κ.α.). Τα ιστία θα χρησιμοποιηθούν σε συνδυασμό με ένα υβριδικό σύστημα ηλιακής-ηλεκτρικής πρόωσης αλλά αν αποδειχθούν αποδοτικά θα ανοίξει ο δρόμος για τη χρήση τέτοιων ιστίων που θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν ανεξάρτητα ένα σκάφος αυτού του μεγέθους.

πηγή φωτό M51 Concepts

Οι δημιουργοί του εκτιμούν ότι το σκάφος θα είχε εμβέλεια άνω των δέκα χιλιάδων χλμ. και πολύ χαμηλότερο αποτύπωμα άνθρακα από άλλα σκάφη αλουμινίου παρόμοιου μεγέθους. Το εσωτερικό εξισορροπεί περίτεχνα μια φουτουριστική, sci-fi αισθητική με πιο παραδοσιακά υλικά όπως το ξύλο και το μάρμαρο. Στο κέντρο του καταστρώματος της γέφυρας, το κύριο σαλόνι χρησιμοποιεί θολωτές οροφές και φεγγίτες για να δημιουργήσει μια ελαφριά και ευάερη αίσθηση. Ο μπροστινός τοίχος καλύπτεται σχεδόν εξ ολοκλήρου με οθόνες που εξασφαλίζουν μια μοναδική κινηματογραφική εμπειρία. Η σουίτα του ιδιοκτήτη έχει ανάμεσα στα άλλα μια εντυπωσιακή μπανιέρα σε ένα δωμάτιο που περιβάλλεται μόνο από γυάλινους τοίχους. Κατά τα άλλα, υπάρχουν δύο καμπίνες VIP και τέσσερις καμπίνες που μπορούν να φιλοξενήσουν 10 επισκέπτες συν δύο καμπίνες για το πλήρωμα.

πηγή φωτό Robb Reports

Το πίσω κατάστρωμα διαθέτει μια μεγάλη πισίνα, μια τραπεζαρία 12 θέσεων και ένα σαλόνι, ενώ το κατάστρωμα της γέφυρας είναι εξοπλισμένο με υδρομασάζ, ξαπλώστρες και περισσότερα καθίσματα στο ύπαιθρο. Σε άλλο σημείο του σκάφους υπάρχει μια τραπεζαρία, ένα σαλόνι και ένα μπαρ. Το σκάφος διαθέτει επίσης πλατφόρμα κολύμβησης και πλήρως εξοπλισμένο γκαράζ.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό