23.7 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το πρώτο ηλεκτρικό των Ρώσων μοιάζει με… πλυντήριο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ρωσία δίνει μάχη με οικονομικούς περιορισμούς και αναστολές για την αναζωογόνηση της αυτοκινητοβιομηχανίας της εδώ και σχεδόν δύο χρόνια από την εισβολή στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022, καθώς αυτοκινητοβιομηχανίες και προμηθευτές αποσύρονται από το κράτος, με τελευταία τη Hyundai.

Η τοπική βιομηχανία αγωνίζεται να καλύψει το κενό που άφησαν οι δυτικοί κατασκευαστές αυτοκινήτων. Ως εκ τούτου, σε μια χώρα όπου οι περιορισμοί στις εκπομπές ρύπων είναι σχεδόν μηδενικοί, υπάρχει μια αυτοκινητοβιομηχανία που προσπαθεί να φανεί περιβαλλοντικά συνειδητοποιημένη.

Και αυτή είναι η Avtotor, η οποία αποκαλύφθηκε ως το πρώτο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της χώρας από το Πολυτεχνείο της Μόσχας, το οποίο το αποκαλεί μάλλον σκωπτικά “δολοφόνο του Tesla”.

Το σχέδιο βέβαια δεν είναι καθόλου κολακευτικό, και το λιγότερο που μπορούμε να πούμε ότι έχει ξεπεράσει ακόμα και το Fiat Multipla στην διεκδίκηση του τίτλου του πιο άσχημου οχήματος που εμφανίστηκε ποτέ.

Διαθέτει μικροσκοπικά στρογγυλά φωτιστικά σώματα στη μέση ενός πολύ ακανόνιστου σχήματος μπροστινού μέρους με κάποιες πτυχώσεις που φαίνονται άχρηστες.

Υπάρχουν δύο θύρες στην πλευρά του συνοδηγού, η μία μπροστά και η δεύτερη στο πίσω φτερό. Το γεγονός ότι δεν έχει καθόλου πίσω παράθυρα το κάνει να μοιάζει με ένα μικροσκοπικό φορτηγάκι.

Διαθέτει επίσης ενσωματωμένα σκαλοπάτια στα μαρσπιέ και μικροσκοπικούς τροχούς. Το αυτοκίνητο έχει πιθανώς ένα πακέτο μπαταριών ενσωματωμένο στο πάτωμα, γεγονός που μπορεί να εξηγήσει το ψηλό κάτω τμήμα.

Τα πάντα για το Avtotor amber είναι κατασκευασμένα στη Ρωσία, το πλαίσιο, οι κινητήρες, η μπαταρία και τα ηλεκτρονικά συμπεριλαμβάνονται, όπως ισχυρίζεται η αυτοκινητοβιομηχανία.

Το μοντέλο αναμένεται να παραχθεί κάποια στιγμή το 2025 στο εργοστάσιο της Avtotor στο Καλίνινγκραντ.

Η εγκατάσταση παρήγαγε στο παρελθόν μοντέλα με τα σήματα BMW, Ford και Kia, προτού οι κυρώσεις αναγκάσουν τις δυτικές αυτοκινητοβιομηχανίες να αποσυρθούν.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό