18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το πρώτο διάφανο γιοτ (βίντεο)

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο περιθώριο του 76ου κινηματογραφικού φεστιβάλ των Καννών παρουσιάστηκε ένα εντυπωσιακό από πολλές απόψεις σκάφος αναψυχής. Το Icon αποτελεί προϊόν συνεργασίας της BMW και της ναυπηγικής εταιρείας Tyde και είναι ένα φιλικό στο περιβάλλον γιοτ με… διάφανο σχεδιασμό. Νέας γενιάς λαμπάκια LED διατρέχουν την πλώρη και την πρύμνη για να συνθέσουν μια φουτουριστική αισθητική στις γυάλινες επιφάνειες του σκάφους που  προσφέρουν στους επιβάτες του σκάφους μόνιμη θέα στη θάλασσα.

Το ηλεκτροκίνητο σκάφος διαθέτει υδροπτέρυγα η οποία το ανυψώνει πάνω από την επιφάνεια του νερού. Με αυτό τον τρόπο μειώνεται η τριβή με το νερό και η κατανάλωση ενέργειας στο σκάφος μειώνεται κατά 75%-80% σε σχέση με αυτή των συμβατικών. Η αυτονομία του γιοτ είναι 50 ναυτικά μίλια (περίπου 100 χλμ.) και η ταχύτητα που μπορεί να αναπτύξει είναι οι 24 κόμβοι (περίπου 45 χλμ/ώρα).

Όπως και σε κάθε γιοτ έτσι και σε αυτό οι δημιουργοί του έχουν μεριμνήσει για την άνεση των επιβατών σε ένα πολυτελές και στην προκειμένη περίπτωση μοντέρνας αισθητικής περιβάλλον. Το σαλόνι είναι διακοσμημένο με έπιπλα επώνυμων σχεδιαστών και ένα καλειδοσκοπικό χαλί που χρησιμοποιεί μεταλλικό φύλλο για να ανακλά το φως του Ήλιου με τρόπο τέτοιο όπως τα κύματα στη θάλασσα.

Το γιοτ διαθέτει επίσης περιστρεφόμενα καθίσματα 360 μοιρών και σύστημα infotainment που βασίζεται σε tablet. Υπάρχει επίσης μια οθόνη αφής 32 ιντσών, 6K στο κεντρικό σύστημα ελέγχου του σκάφους το οποίο είναι παρόμοιο με το λειτουργικό σύστημα BMW iDrive. Τα σύστημα ελέγχεται (και) μέσω φωνητικών εντολών. Το Icon έχει επίσης την δική του μουσική ακουστική και ήχους που έχει δημιουργήσει ο διάσημος και βραβευμένος με δύο Όσκαρ Γερμανός συνθέτης Χανς Ζίμερ.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό