17 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το πρόσωπο-«κλειδί» για τον εντοπισμό του δολοφόνου του Μιχάλη

Ειδήσεις Ελλάδα

Την Τρίτη αναμένεται να απολογηθεί ο 43χρονος Έλληνας οπαδός που οδήγησε τους Κροάτες χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ στο σημείο της συμπλοκής και συνελήφθη αφού, βάσει μαγνητοσκοπημένου υλικού, ταυτοποιήθηκε η συμμετοχή του στα αιματηρά επεισόδια στην Νέα Φιλαδέλφεια που κατέληξαν στη δολοφονία του 29χρονου φιλάθλου της ΑΕΚ Μιχάλη Κατσουρή.

Την ίδια ώρα δεν αποκλείονται και νέα εντάλματα σύλληψης καθώς οι αρχές αναλύουν κάθε διαθέσιμο στοιχείο. Μάλιστα αναζητείται πρόσωπο- «κλειδί» που εκτιμάται πως μπορεί να οδηγήσει στη σύλληψη του δολοφόνου.

Όπως το έθεσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, «έχει ακόμη δρόμο η υπόθεση». Όπως είπε, όλες οι κινήσεις γίνονται με βάση τις αποφάσεις της ανακρίτριας με στοιχεία που έχει από τη δικαιοσύνη και η υπόθεση δεν θα κλείσει προτού εξεταστεί και η τελευταία ένδειξη από το υλικό που έχει συγκεντρωθεί και ό,τι έρχεται στη διάθεση των αρχών.

«Άφαντο» το όπλο της δολοφονίας

Στο μεταξύ οι έρευνες συνεχίζονται, αν και παραμένει αναπάντητο το ερώτημα εάν ο δολοφόνος του Μιχάλη είναι μεταξύ των συλληφθέντων ή παραμένει ασύλληπτος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ανάλυσης των εγκληματολογικών εργαστηρίων με τα δείγματα από το σώμα του Μιχάλη, χωρίς να βρεθούν αξιοποιήσιμα στοιχεία. Ούτε εντοπίστηκε DNA του 29χρονου στα τέσσερα μαχαίρια των χούλιγκαν τα οποία κατάσχεσαν οι αστυνομικοί. Οι αρχές εκτιμούν ότι ο δράστης, μετά το δολοφονικό χτύπημα, πήρε μαζί του το μαχαίρι και ενδεχομένως το εξαφάνισε εκ των υστέρων.

Παράλληλα, συνεχίζεται η ανάλυση και για τα υπόλοιπα κατασχεθέντα πειστήρια, για να γίνει η αντιστοίχιση και να εξακριβωθεί ποια ανήκουν σε ποιον και ποιος κρατούσε τι κάθε αντικείμενο τη νύχτα των επεισοδίων.

Το πρόσωπο- «κλειδί»

Ωστόσο, το βάρος των ερευνών στρέφεται σε ένα πρόσωπο-«κλειδί», σύμφωνα με ρεπορτάζ του Alpha. Πρόκειται για ένα γεροδεμένο άνδρα με κόκκινη μπλούζα ο οποίος διακρίνεται στα βίντεο να είναι κοντά στον Μιχάλη.

Όπως σημειώνεται στο σχετικό ρεπορτάζ,  στα βίντεο που εξετάζονται από την ΕΛ.ΑΣ. ο άνδρας αυτός είναι συνεχώς στο πλευρό του 29χρονου, γι΄αυτό και η κατάθεσή του αξιολογείται ως ιδιαίτερα σημαντική. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι ενδέχεται να είδε κάτι που θα οδηγήσει στη σύλληψη του δολοφόνου.

Από αύριο η εξέταση των κινητών

Οι έρευνες δίνουν επίσης ιδιαίτερο βάρος στην αξιοποίηση των στοιχείων από τα κινητά τηλέφωνα των συλληφθέντων, η οποία αναμένεται να ξεκινήσει από αύριο.  Οι αρχές ευελπιστούν ότι οι χούλιγκαν έχουν καταγράψει τις ενέργειές τους το βράδυ των επεισοδίων.

Παράλληλα, όπως εξηγεί ο Μιχάλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας, από το στίγμα των κινητών θα προκύψει, μέσα από την ανάλυση των κεραίων που λαμβάνουν σήματα τα κινητά τηλέφωνα, ποιος ήταν πιο κοντά τη στιγμή της δολοφονίας στον Μιχάλη. «Με λίγα λόγια, το στίγμα του κάθε ατόμου που έχει μαζί του κινητό προκύπτει μέσα από την ανάλυση των συντεταγμένων».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό