21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το πρόγραμμα του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις

Ειδήσεις Ελλάδα

Λιγότερο από δυο μήνες μας χωρίζουν από το Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις, τον ένατο γύρο του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων και οι προετοιμασίες από την Οργανωτική Επιτροπή του αγώνα συνεχίζονται.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνολικά 14 Ειδικές Διαδρομές, με τις ομάδες να έχουν και φέτος πλήρη ελευθερία για σέρβις των αυτοκινήτων στον τερματισμό κάθε ειδικής. Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου από τις 12:00 έως τις 17:00, στις εγκαταστάσεις της ΟΜΑΕ στο ΟΑΚΑ θα λάβει χώρα ο Διοικητικός και Τεχνικός Έλεγχος του αγώνα.

Historic_Acropolis_Rally_2023
ΟΜΑΕ

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου, κάτω από τους πρόποδες της Ακρόπολης θα διεξαχθεί η εκκίνηση και οι αγωνιζόμενοι θα κατευθυνθούν στα Δερβενοχώρια για την πρώτη δοκιμασία του αγώνα, την ΕΔ «Σκούρτα» (13.02 km – 12:18). Εν συνεχεία, θα αγωνιστούν στις Ειδικές Διαδρομές «Θήβα» (14.53 km – 13:21) και «Ελικώνας» (8.06 km – 14:44) και θα καταλήξουν στην Ιτέα για 30λεπτο Service και για να φορέσουν τους προβολείς ενόψει της τελευταίας διαδρομής του σκέλους.

Έπειτα από το νυχτερινό πέρασμα από τους «Βωξίτες» (8.48 km – 19:28), που σε πολλούς θα ξυπνήσει ένδοξες μνήμες του παρελθόντος, τα αγωνιστικά θα επιστρέψουν στη Μαρίνα της Ιτέας. Το σκέλος του Σαββάτου 4 Νοεμβρίου περιλαμβάνει έξι Ειδικές Διαδρομές με τα πληρώματα να ρίχνονται στη μάχη με το χρόνο στις διαδρομές «Παρνασσός» (15.27 km – 09:48), Προσήλιο (11.55 km – 10:56) και «Βωξίτες» (8.48 km – 11:19).

Historic_Acropolis_Rally_2023
ΟΜΑΕ

Έπειτα από ημίωρο Service στη Μαρίνα της Ιτέας, θα ακολουθήσει η επανάληψη των ΕΔ «Παρνασσός» (15.27 km – 13:47) και «Προσήλιο» (11.55 km – 14:55). Η δεύτερη ημέρα ολοκληρώνεται με τη δεύτερη νυχτερινή Ειδική (10η) του αγώνα, τις «Καρούτες» (16.47 km – 19:23) υπό το φως των προβολέων.

Το τρίτο σκέλος του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις διεξάγεται την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και περιλαμβάνει τέσσερις Ειδικές Διαδρομές. Η Ειδική Διαδρομή «Μαυρονέρι» (9.98 km – 10:03), ανοίγει το πρόγραμμα της Κυριακής και αντικαθιστά το «Στείρι» που αρχικά είχε ανακοινωθεί από την Οργανωτική Επιτροπή. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες θα αγωνιστούν στην Ειδική Διαδρομή «Λιβαδειά» (10.95 km – 10:56).

Historic_Acropolis_Rally_2023
ΟΜΑΕ

Ο αγώνας ολοκληρώνεται με τις Ειδικές Διαδρομές «Θήβα» (14.53 km – 12:59) και Νεοχωράκι (8.37 km – 13:37). Μετά την ολοκλήρωση της τελευταίας αυτής αγωνιστικής δραστηριότητας, τους αγωνιζόμενους περιμένει άλλη μια καινοτομία του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2023, καθώς ο τερματισμός και η απονομή των επάθλων στους νικητές του αγώνα, τόσο του Ευρωπαϊκού όσο και του Ελληνικού, θα διεξαχθούν στην Ελευσίνα.

Η Ελευσίνα, είναι η πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης για το 2023, οπότε και αυτό έχει τη σημασία του. Σημειώνεται πως παρότι η εβδομηκονταετής ιστορία του Ράλλυ Ακρόπολις είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη σκληρότητα του ελληνικού εδάφους, οι Ειδικές Διαδρομές του Ιστορικού Ράλλυ Ακρόπολις 2023 είναι μικρότερες σε μήκος και ειδικά προσαρμοσμένες για τα Ιστορικά αυτοκίνητα.

Historic_Acropolis_Rally_2023
ΟΜΑΕ

Όποιος επιθυμεί να συμμετάσχει στο Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις πρέπει να δηλώσει συμμετοχή μέσω της Πλατφόρμας της FIA. Όλα τα πληρώματα που επιθυμούν να συλλέξουν βαθμούς για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων πρέπει να δηλώσουν συμμετοχή χρησιμοποιώντας την Δήλωση Συμμετοχής για το Πρωτάθλημα που είναι διαθέσιμη στο https://registrations.fia.com/EHRC.

Όποια πληρώματα δεν έχουν εγγραφεί στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων και ως εκ τούτου δεν επιθυμούν να συλλέξουν βαθμούς για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ιστορικών Αυτοκινήτων πρέπει να συμπληρώσουν και να αποστείλουν τη Δήλωση Συμμετοχής που είναι διαθέσιμη στο https://registrations.fia.com/EHRC_9GRC πριν από το κλείσιμο των συμμετοχών.

Historic_Acropolis_Rally_2023
ΟΜΑΕ

Ο αγώνας, που έπειτα από 6 χρόνια απουσίας, επιστρέφει στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ράλλυ Ιστορικών Αυτοκινήτων, αποτελεί επίσης τον έκτο γύρο του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ράλλυ Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 3), τον τέταρτο και τελευταίο γύρο του Κυπέλλου Ράλλυ Χώματος Ιστορικών αυτοκινήτων (συντελεστής 3) και τον έκτο γύρο του νεοσύστατου Κυπέλλου Ραλλυ Legends (συντελεστής 3).

Το ενδιαφέρον για τον αγώνα είναι ήδη μεγάλο με πληρώματα από το εξωτερικό να εκφράζουν την επιθυμία τους να συμμετάσχουν στο εμβληματικό Ιστορικό Ράλλυ Ακρόπολις. Για την διευκόλυνση όλων των πληρωμάτων που επιθυμούν να δηλώσουν συμμετοχή, μπορούν να απευθυνθούν στην ΟΜΑΕ, Σπύρου Λούη 1 Ποδηλατοδρόμιο ΟΑΚΑ Μαρούσι και στο τηλέφωνο 210 6892000.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό