23.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το πρόβλημα με τον Σαλάχ στη Λίβερπουλ

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Λίβερπουλ ετοιμάζεται για μία κρίσιμη αναμέτρηση απέναντι στη Νιούκαστλ για την 20η αγωνιστική της Premier League, στην οποία, όμως, θα πει και «αντίο» προσωρινά στον Μοχάμεντ Σαλάχ.

Οι «ρεντς» έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν το προβάδισμά τους στην κορυφή της βαθμολογίας με μία νίκη και να ανέβουν στο +3 από την 2η Άστον Βίλα. Από εκεί και πέρα, βέβαια, το πρόγραμμά τους είναι ιδιαίτερα απαιτητικό και θα έχουν μία πολύ σημαντική απουσία, αυτή του Μοχάμεντ Σαλάχ.

Ο Αιγύπτιος θα αποχωρήσει από το Μέρσεϊσάιντ μετά από αυτήν την αναμέτρηση και θα ενταχθεί στην αποστολή της Εθνικής του ομάδας ενόψει του Κόπα Άφρικα που έπεται από τις 13 Ιανουαρίου, έως τις 11 Φεβρουαρίου. Έτσι, για άλλη μία χρονιά σε αυτή την περίοδο, ο Γιούργκεν Κλοπ πρέπει να βρει τρόπο να διαχειριστεί την απουσία του.

Η Λίβερπουλ δεν θα έχει στη διάθεσή της τον Σαλάχ σε κάποια κρίσιμα παιχνίδια, όπως αυτό με την Άρσεναλ που έρχεται στο Κύπελλο Αγγλίας (07/01), αλλά και τους δύο ημιτελικούς στο Carabao Cup απέναντι στη Φούλαμ. Ταυτόχρονα, καθώς η Αίγυπτος θεωρείται ως ένα από τα μεγαλύτερα φαβορί της διοργάνωσης (υπενθυμίζεται πως το 2021 έχασε στον τελικό από τη Σενεγάλη), είναι πιθανό να γίνει ακόμα μεγαλύτερο το διάστημα που θα λείπει.

Εάν πράγματι η χώρα του φτάσει εκ νέου μακριά στο Copa Africa, είναι πιθανό ο Σαλάχ να είναι εκτός και από τα ματς της Λίβερπουλ κόντρα σε Τσέλσι (31/01), Άρσεναλ (04/02), ή ακόμα και Μπέρνλι (10/02). Μάλιστα, αφού το τουρνουά ολοκληρώνεται στις 11 Φεβρουαρίου, υπολογίζεται πως στη χειρότερη των περιπτώσεων εκείνος θα επιστρέψει για τον αγώνα απέναντι στην Μπρέντφορντ (17/02).

Γι’ αυτό, ο Κλοπ οφείλει να βρει λύσεις από… αλλού στην επίθεσή του, όπως τα κατάφερε και το 2021, ενώ του έλειπε και ο Σαντιό Μανέ, ώστε να μην απωλέσει η Λίβερπουλ την κορυφή της βαθμολογίας στην Premier League…

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό