20 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το προφίλ της Χάιντουκ Σπλιτ του Μάρκο Λιβάγια, υποψήφιας αντιπάλου του δικεφάλου

Ειδήσεις Ελλάδα

ΠΑΟΚ

ΠΕΤΡΟΣ ΠΑΠΑΜΑΚΑΡΙΟΣ
24.07.2023 | 15:54

Ο Μάρκο Λιβάγια
2023 DARKO BANDIC/AP IMAGES

Ο ΠΑΟΚ αν περάσει την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ θα βρει απέναντι του την Χάιντουκ Σπλιτ των Λιβάγια-Σάρλια στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League.

Ο ΠΑΟΚ γνωρίζει ποιος θα είναι ο αντίπαλος του στον 3ο προκριματικό γύρο του Conference League από τη στιγμή που αποκλείσει τη Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ.

Αυτή θα είναι η Χάιντουκ Σπλιτ από την Κροατία της οποίας ηγείται ο γνωστός από το πέρασμα του στην ΑΕΚ, Μάρκο Λιβάγια, ενώ το καλοκαίρι πρόσθεσε στο ρόστερ της έναν ακόμη γνώριμο στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τον πρώην αμυντικό του Παναθηναϊκού Ζβόνιμιρ Σάρλια.

Το προφίλ της Χάιντουκ Σπλιτ

Η ομάδα από το Σπλιτ έχει ιδρυθεί το 1911 και είναι μια από τις πιο πετυχημένες ομάδες στην Κροατία καθώς έχει κατακτήσει συνολικά 40 τίτλους. Ο λόγος για 6 πρωταθλήματα Κροατίας, 8 Κύπελλα Κροατίας, 5 Σούπερ Καπ, 9 πρωταθλήματα Γιουγκοσλαβίας και 9 Κύπελλα Γιουγκοσλαβίας μεταξύ άλλων.

Στον πάγκο του συλλόγου βρίσκεται ο Ιβάν Λέκο ο οποίος είχε βρεθεί και στον πάγκο του ΠΑΟΚ ως συνεργάτης του Φραν Τούντορ το 2016, άρα ξέρει καλά τι πρεσβεύει ο σύλλογος αλλά και από την Τούμπα. Όπως γράψαμε από την αρχή ο μεγάλος αστέρας της Χάιντουκ είναι ο Μάρκο Λιβάγια. Ο Κροάτης διεθνής επιθετικός που έχει περάσει από την ΑΕΚ έχει επιστρέψει στην πατρίδα του και αποτελεί τον παίκτη σύμβολο της ομάδας.

Δεν είναι ο μόνος παίκτης που πρέπει κάποιος να δώσει προσοχή. Στο ρόστερ υπάρχει ο Φίλιπ Κροβίνοβιτς που παίζει στη μεσαία γραμμή και ο Γιασίν Μπενραχού που επίσης παίζει στο κέντρο.

Στο ρόστερ της ομάδας υπάρχουν και δύο εκ των ταλαντούχων Κροατών ποδοσφαιριστών οι Βούσκοβιτς και Πούκστας.

Το πρωτάθλημα της Κροατίας έχει ξεκινήσει και στην πρεμιέρα η Χάιντουκ επικράτησε εκτός έδρας της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, προσεχή αντίπαλο της ΑΕΚ, με τον Λιβάγια να βρίσκει το δρόμο προς τα δίχτυα στο 2-1 της ομάδας του.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό