27.3 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Το προεκλογικό παρασκήνιο και τα τρία «Δ»της υποψηφιότητας της Ελλάδας στον ΟΗΕ

Ειδήσεις Ελλάδα

Στο φουλ τέθηκαν μεσούσης της προεκλογικής περιόδου οι μηχανισμοί του υπουργείου Εξωτερικών ώστε να εκλεγεί  Ελλάδα ως μη μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στη διετία 2025-2026. Και όπως συμβαίνει σε κάθε εκλογική διαδικασία, υπάρχει προεκλογική προετοιμασία και βεβαίως προεκλογικό παρασκήνιο, όπως αναφέρει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Στις 4 Ιουνίου η εκλογική διαδικασία

Η χώρα μας έχει εξασφαλίσει τη στήριξη των περισσοτέρων χωρών, στο πλαίσιο ανταλλαγής υποσχέσεων για εκλογή σε θέσεις-κλειδιά σε διεθνείς οργανισμούς. Η διαδικασία θα γίνει στις 4 Ιουνίου (λίγες μόνον ημέρες πριν από τις ευρωεκλογές).

Διάλογος, Διπλωματία, Δημοκρατία

Το πακέτο της ελληνικής υποψηφιότητας περιλαμβάνει τρεις λέξεις-«πυξίδες», που όλες αρχίζουν από δέλτα: Ποιες είναι αυτές; Dialogue (Διάλογος), Diplomacy (Διπλωματία) και Democracy (Δημοκρατία).

Επειδή όμως η ψηφοφορία είναι μυστική και επειδή υπάρχει και άλλη μία ευρωπαϊκή χώρα που ενδιαφέρεται, στις 4 Ιουνίου θα γνωρίζουμε ποιοι τήρησαν τις υποσχέσεις τους και μας ψήφισαν, τη στιγμή που είχαμε και εμείς στηρίξει την υποψηφιότητά τους για άλλους διεθνείς οργανισμούς. Ασχετα εάν δεν εξελέγησαν… καταλήγει ο ΒΗΜΑτοδότης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό