20 C
Athens
Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Το ποδοσφαιρικό παραμύθι της Ουνιόν Σεντ Zιλουάζ

Ειδήσεις Ελλάδα

Του Νίκου Αθανασίου

Αν ρίξει κανείς μια ματιά στον βαθμολογικό πίνακα του βελγικού πρωταθλήματος, δεν θα συναντήσει καμία από τις παραδοσιακές δυνάμεις του εθνικού ποδοσφαίρου. Ούτε την Άντερλεχτ, ούτε την Σταντάρ Λιέγης, ούτε και την Μπριζ. Πρώτη με 37 βαθμούς, στο +4 από την δεύτερη Αντβέρπ είναι η Ουνιόν Σεντ Zιλουάζ. 

Πώς την είπαμε; Ουνιόν Σεντ Zιλουάζ, ένας σύλλογος με έδρα στις Βρυξέλλες και έτος ίδρυσης το 1897 που επέστρεψε στα σαλόνια μετά από 48 χρόνια στις μικρές κατηγορίες. Ένα σωματείο που ήταν από τα μεγαλύτερα στη χώρα, καθώς από το 1903 μέχρι και το 1935 κατέκτησε 11 πρωταθλήματα! Έκτοτε πέρασε στην αφάνεια και τρεις Άγγλοι την οδήγησαν στην ποδοσφαιρική «ανάσταση»!

Made in England

Ένας Άγγλος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής , ένας πρώην αμυντικός της MK Dons και ο ιδιοκτήτης της Μπράιτον, είναι οι τρεις κύριοι λόγοι της επιστροφής του συλλόγου στα σαλόνια. Ο πάμπλουτος, Τόνι Μπλουμ μετά το come back της Μπράιτον στη Premier League, αγόρασε πριν τρία χρόνια την Σεντ Γκιλουάζ και από τις μικρές κατηγορίες την έφερε στην κορυφή. «Όλοι θέλουν να είναι μέρος σε κάτι μοναδικό» έχει δηλώσει και μαζί με τον Άλεξ Μούζιο προχώρησαν στην επένδυση. Μαζί με τον Κρίστιαν Μπέρτζες που έπαιξε με την φανέλα της Πόρτσμουθ και τον Μάθιου Σαρινόλα είναι η βασικήτριάδα του κλαμπ, με τον Ιρλανδό, Κρις Ο’ Λάφλιν σε ρόλο αθλητικού διευθυντή.

«Μεγάλη ευκαιρία να δημιουργήσουμε»

«Υπήρχε πάντα μια ισχυρή βάση θαυμαστών εδώ, και είναι μια διαφορετική περιοχή. Δεν θα πω ότι ήταν ένας κενός καμβάς, αλλά υπάρχει μεγαλύτερη ευκαιρία να χτίσουμε και να βάλουμε δομές στη θέση τους και να δημιουργήσουμε. Όλοι θέλουν να είναι μέρος ενός μοναδικού και κάτι ιδιαίτερου. Όλοι είναι ανοιχτοί σε νέες ιδέες και ανάπτυξη τόσο επαγγελματικά όσο και προσωπικά». Με αυτά τα λόγια ο Ο’ Λάφλιν περιγράφει το πρότζεκτ στο BBC Sport και συνεχίζει:

«Είναι συναρπαστικό το γεγονός ότι εξετάζουμε διαφορετικά πλεονεκτήματα στην κατεύθυνση που πηγαίνει το ποδόσφαιρο. Είναι μια αναπτυξιακή στάση, όχι μόνο όσον αφορά τις προσλήψεις, αλλά και από άποψη πολιτισμού, ιατρικής, προπονητικής και υποδομής. Η κουλτούρα μέσα στην ομάδα είναι σημαντική. Έχουμε ανθρώπους που προέρχονται από διαφορετικά υπόβαθρα, διαφορετικά επίπεδα εκπαίδευσης και από όλο τον κόσμο. Δεν πρόκειται να έχουμε επιτυχία εάν εργαζόμαστε μόνο ως άτομα. Έχουμε βασικές αξίες και είναι σημαντικό να βρούμε παραδείγματα».

Το προφίλ του ιδιοκτήτη

O ιδιοκτήτης Τόνι Μπλουμ έχει συνδέσει το όνομά του με τον αθλητισμό αλλά με έναν διαφορετικό τρόπο από τον συνηθισμένο. Είναι ο πιο… διαβόητος παίκτης στοιχηματισμού του Ηνωμένου Βασιλείου και ο ιδιοκτήτης της Starlizard, μιας εταιρείας που αυτοχαρακτηρίζεται ως εταιρεία συμβούλων στοιχημάτων. Με έδρα το Κάμντεν του Λονδίνου, η εταιρία του, είναι επίσης ο μοναδικός σύμβουλος του στοιχηματικού συνδικάτου του Bloom, που κάθε Σαββατοκύριακο έχει 1 εκατομμύριο λίρες σε κάθε ποδοσφαιρικό αγώνα.

Αυτό καθιστά το Starlizard το μεγαλύτερο συνδικάτο στοιχημάτων στη Βρετανία και πιστεύεται ότι κερδίζουν περίπου 100 εκατομμύρια λίρες ετησίως!

Οι 160 υπάλληλοι της Starlizard χρησιμοποιούν πολύπλοκα στατιστικά μοντέλα για να δημιουργήσουν αποδόσεις ποδοσφαίρου που είναι πιο ακριβείς από αυτές που προσφέρουν οι στοιχηματικές εταιρίες. Λαμβάνουν υπόψη τους ακόμη και την πρόγνωση του καιρού και το συνολικό ηθικό μιας ομάδας! Αυτές οι «αι

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό