16.7 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το πλαστικό από τα φυσίγγια θα δώσει απαντήσεις για τη δολοφονία

Ειδήσεις Ελλάδα

Την ώρα που οι έρευνες της ΕΛΑΣ για τη δολοφονία του Μπάμπη στο Μεσολόγγι συνεχίζονται, φαίνεται πως οι Αρχές εστιάζουν τις προσπάθειες τους για να βρεθεί το όπλο του εγκλήματος, το οποίο αναμένεται να δώσει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα για τις συνθήκες υπό τις οποίες έγινε το στυγνό έγκλημα.

Όπως επισήμανε ο πρόεδρος Αστυνομικών Υπαλλήλων ΝΑ Αττικής Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης (24/1) στον ΣΚΑΪ, ο 31χρονος Μπάμπης Κούτσικος φαίνεται πως δολοφονήθηκε από φυσίγγια για αγριογούρουνα, ενώ πρόσθεσε πως «η σορός βρέθηκε σε ξερό σημείο μέσα σε καλαμιές, φαίνεται ότι εκεί έγινε η δολοφονία».

«Βρέθηκε το πλαστικό που κρατάει το μολύβι μέσα στο φυσίγγι, αυτό δείχνει ότι μέσα του είχε ίδιο διαμέτρημα σκάγια με αυτά που βρέθηκαν στο σώμα του Μπάμπη, πρέπει να ήταν 9βολα γιατί ο ιατροδικαστής μιλά για 9-10 τρύπες στη σορό, οπότε πρέπει να ήταν 9βολα ή 10βολα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιακμάνης.

«Πρέπει να βρεθεί το όπλο του εγκλήματος»

«Πρέπει να βρεθεί το όπλο του εγκλήματος μαζί με το φυσίγγι, το οποίο έφυγε από αυτό το όπλο, για να μπορέσουμε να ταυτοποιήσουμε το όπλο της δολοφονίας, αυτά τα φυσίγγια χρησιμοποιούνται για αγριογούρουνα. Είναι το όπλο της δολοφονίας αυτό που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του κρεοπώλη, είχε ο Μπάμπης στη θήκη όταν συναντήθηκαν;», αναρωτήθηκε ο κ. Καλλιακμάνης.

Παράλληλα, επισήμανε πως «οι καραμπίνες είναι όπλα που όταν πυροβολήσεις, φεύγουν οι κάλυκες και τα φυσίγγια». «Η σορός βρέθηκε σε ξερό σημείο μέσα στα καλάμια, φαίνεται ότι εκεί έγινε η δολοφονία», πρόσθεσε.

Τέλος, υπογράμμισε πως υπάρχουν ερωτήματα στη συγκεκριμένη υπόθεση και πως «πρέπει να εξελιχθεί η έρευνα».

Εντοπίστηκε και νέο φυσίγγιο

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, στην περιοχή των ερευνών βρέθηκε σήμερα, Τετάρτη, νέο φυσίγγιο. Το φυσίγγιο που βρέθηκε, αλλά και οι δύο κυνηγετικές καραμπίνες του 50χρονου, θα αποσταλούν σε εργαστήριο στην Αθήνα για βαλλιστική εξέταση. Οι έρευνες της Αστυνομίας δεν αποκλείουν τίποτα, ακόμα και το ενδεχόμενο ο δράστης να χρησιμοποίησε την καραμπίνα του νεαρού για να τον τραυματίσει θανάσιμα και στη συνέχεια να την πέταξε.

Στην περιοχή θα μεταβούν ναρκαλιευτές του στρατού και με ένα ειδικό μηχάνημα που έχει ενσωματωμένο μαγνήτη ανέλκυσης μεταλλικών αντικειμένων, θα προσπαθήσουν να εντοπίσουν την καραμπίνα του θύματος ή και άλλα φυσίγγια που είχε στην κατοχή του ο νεαρός κυνηγός.

Παράλληλα, οι Αρχές προχώρησαν και σε λήψη DNA από τον 50χρονο κρεοπώλη για να το συγκρίνουν με το γενετικό υλικό από τα νύχια του θύματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό