27.1 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Το πιο κρίσιμο ντέρμπι της σεζόν στη Λεωφόρο, μάχες στο Καραϊσκάκη και την Τούμπα για τα ευρωπαϊκά εισιτήρια

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Stoiximan Super League συνεχίζεται την Κυριακή (30/4) με την 7η αγωνιστική των playoffs που περιλαμβάνει το κρίσιμο ντέρμπι Παναθηναϊκός – ΑΕΚ, το ΠΑΟΚ – Άρης αλλά και την αναμέτρηση του Ολυμπιακού με τον Βόλο.

Η Stoiximan Super League που βρίσκεται στην τελική ευθεία συνεχίζεται την Κυριακή (30/4) με τη διεξαγωγή της 7ης αγωνιστικής των playoffs. Τρεις αναμετρήσεις την ίδια ώρα και δύο διεκδικητές τίτλου.

Παναθηναϊκός και ΑΕΚ διεκδικούν το πρωτάθλημα και το μεταξύ τους ντέρμπι στη Λεωφόρο αναμένεται να κρίνει πολλά. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς προέρχεται από τέσσερις σερί νίκες μετά το 0-0 με τον Βόλο και διατηρεί υπέρ της την ισοβαθμία εναντίον της Ένωσης.

Αυτό βέβαια, θα εξακολουθήσει να ισχύει και μετά το ματς μόνο στην περίπτωση που δεν ηττηθεί από τους κιτρινόμαυρους, με τον Γιοβάνοβιτς να έχει όλους τους παίκτες του διαθέσιμους για το πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν.

Από την άλλη η ΑΕΚ, θέλει νίκη για να προσπεράσει τους πράσινους και να γίνει το απόλυτο φαβορί για τον τίτλο, διότι σε περίπτωση ισοπαλίας παραμένει 2η παρά την καλύτερη διαφορά τερμάτων.

Ο Ματίας Αλμέιδα πήρε μαζί του 23 παίκτες και ανάμεσά τους βρίσκονται ο Μίλαντ Μοχαμάντι και ο Βεντάτ Ραντόνια, ενώ σε σχέση με το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ απουσιάζει ο Κοσίδης.

Από εκεί και πέρα, την ίδια ώρα, στις 20:00 ο ΠΑΟΚ υποδέχεται στην Τούμπα τον Άρη με στόχο την επιστροφή στα καλά αποτελέσματα μετά και από τη βαριά ήττα με 4-0 κόντρα στην ΑΕΚ. Ο Δικέφαλος που είναι στο -3 από τον Ολυμπιακό κυνηγά την τρίτη θέση γι’ αυτό και θέλει μόνο νίκη.

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου πήρε μαζί του τον Τάισον, ενώ αντίθετα εκτός έμεινε ο Ντόουγκλας Αουγκούστο, όπως και ο Ίνγκι Ίνγκασον, ο οποίος υπέστη οίδημα στη γάμπα και θα μείνει εκτός για 10-12 μέρες.

Την ίδια στιγμή, νίκη θέλουν και οι κίτρινοι, οι οποίοι αν πάρουν το τρίποντο και ο Βόλος ηττηθεί από τον Ολυμπιακό “κλειδώνουν” μαθηματικά την 5η θέση.

Ο Τόλης Τερζής υπολογίζει στον Λούκας Ρουπ, που επέστρεψε στην αποστολή των κίτρινων μετά από δύο μήνες. Εκτός αποστολής έμειναν οι Οντουμπάτζο, Μπράμπετς και Μανού Γκαρθία., όπως και οι Χαΐροβιτς Μαρμαρίδης, Παναγίδης, Χατζηιωάννου, Τανούλης, Καρακασίδης.

Στο τρίτο και τελευταίο παιχνίδι της 7ης αγωνιστικής ο Ολυμπιακός μετά από τρεις διαδοχικές ήττες αντιμετωπίζει στο Καραϊσκάκη τον Βόλο με στόχο τη νίκη και ακόμα ένα βήμα πιο κοντά στην κατάκτηση της 3ης θέσης.

Ο Αλέξανδρος Πασχαλάκης δεν βρίσκεται στην αποστολή των ερυθρόλευκων, καθώς έχει υποστεί κάκωση στο γόνατο. Στη θέση του μπήκε ο 23χρονος, Δημήτρης Νίκας, ο οποίος φέτος είχε μία συμμετοχή με τη β’ ομάδα. Στη διάθεση του Ζοζέ Ανιγκό δεν βρίσκεται ούτε ο Γκάρι Ροντρίγκες.

Ο Βόλος έχει μείνει επτά βαθμούς πίσω από τον Άρη όσον αφορά στην κούρσα για την απόκτηση του τελευταίου ευρωπαϊκού εισιτηρίου.

Το γεγονός αυτό τον αναγκάζει να ψάχνει από εδώ και πέρα βαθμό ή βαθμούς σε κάθε αναμέτρηση αν θέλει να κυνηγήσει τις όποιες ελπίδες του αναλογούν για να κάνει το θαύμα, με τον Κώστα Μπράτσο να ανακοινώνει 19μελή αποστολή.

Το πρόγραμμα της Κυριακής

20:00 Stoiximan Super League: Ολυμπιακός – Βόλος / COSMOTE SPORT 3 HD
20:00 Stoiximan Super League: Παναθηναϊκός – ΑΕΚ / COSMOTE SPORT 2 HD
20:00 Stoiximan Super League: ΠΑΟΚ – Άρης / Novasports Prime

Τα κριτήρια κατάταξης

Το σύνολο των βαθμών που συγκέντρωσε η καθεμιά σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
Τη διαφορά τερμάτων που έχει η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων σε όλους τους μεταξύ τους αγώνες του Πρωταθλήματος (κατά την Κανονική Περίοδο και τα Playoffs / Playouts αθροιστικά).
Τη θέση που κατέλαβε η κάθε ομάδα μεταξύ των εκ νέου ισοβαθμούντων ομάδων στην Κανονική Περίοδο του Πρωταθλήματος.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό