16.1 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το πιο εύκολο αλμυρό σουφλέ φτιάχνεται με υλικά που έχεις στην κουζίνα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πιο απλό και γευστικό πιάτο που θα απογειώσει το Σαββατιάτικο τραπέζι.

Διανύουμε τον πιο γιορτινό μήνα του χρόνου και η αλήθεια είναι πως ο Δεκέμβριος φέρνει στην καθημερινότητά μας πολλές κοινωνικές υποχρεώσεις, οικογενειακά/φιλικά τραπέζια και λαχταριστά πιάτα.

Αν αγαπάς τη μαγειρική και θες να εντυπωσιάσεις τους πάντες με τις μαγειρικές σου ικανότητες, υπάρχει μια πανεύκολη και απολαυστική συνταγή που αξίζει να δοκιμάσεις. Ο λόγος για το γρήγορο σουφλέ με τυριά και μπέικον, ένα πιάτο ιδανικό για το μεσημεριανό του Σαββάτου, ένα party ή μια βραδιά στο σπίτι με φίλους.

Η απόλυτη συνταγή για σουφλέ με τυρίhttps://www.instagram.com/p/ClyfljQMBjH

Υλικά: 12 φέτες ψωμί για τοστ3 κ.σ. ελαιόλαδο200 γρ. μπέικον, σε κομμάτι3 αυγά, μεσαία500 γρ. γάλα1 κ.γ. μπούκοβο1 πρέζα μοσχοκάρυδο1 κ.γ. μπέικιν πάουντεραλάτιπιπέρι400 γρ. mix τυριών1 κ.σ. θυμάρι

Για το σερβίρισμαθυμάρι

Αν σου περίσσεψαν μακαρόνια από χτες, η συνταγή με αυγά θα τα μεταμορφώσει

Εκτέλεση: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C στον αέρα. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά και βάζουμε 1 κ.γ. ελαιόλαδο. Βάζουμε 2 φέτες από το ψωμί και σοτάρουμε 2 λεπτά και από τις δύο πλευρές να πάρουν χρώμα. Αφαιρούμε και αφήνουμε στη άκρη.

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για όλο το ελαιόλαδο και τις φέτες ψωμιού. Τοποθετούμε ξανά το τηγάνι σε δυνατή φωτιά και βάζουμε το μπέικον κομμένο σε κυβάκια. Σοτάρουμε 1-2 λεπτά να πάρουν χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά, το γάλα, το μπούκοβο, το μοσχοκάρυδο, το μπέικιν πάουντερ, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα χειρός.

Αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα ταψί απλώνουμε τις μισές φέτες από το ψωμί. Φροντίζουμε να καλυφθεί όλη η επιφάνεια του ταψιού. Απλώνουμε το μισό τυρί, 1 κ.γ. θυμάρι, το μισό μπέικον και καλύπτουμε με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού. Απλώνουμε το υπόλοιπο τυρί, το θυμάρι και το μπέικον και περιχύνουμε με το μείγμα των αυγών.

Πιέζουμε ελαφρά το μείγμα με τα χέρια μας ώστε να καλυφθούν με το μείγμα των αυγών όλα τα υλικά. Ιδανικά, αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά. Ψήνουμε για 30 λεπτά. Σερβίρουμε με θυμάρι. Καλή απόλαυση!

κεντρικής: pexels.com



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό