20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το πιο «γλυκό» πρωτάθλημα της Ίντερ, το πήρε μαθηματικά με νίκη κόντρα στη Μίλαν

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Ίντερ δεν μπορούσε να ζητήσει πιο όμορφη βραδιά. Σε εκτός έδρας κόντρα στη μισητή συμπολίτισσα Μίλαν, κατάφερε να εξασφαλίσει μαθηματικά την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Οι «νερατζούρι» με γκολ των Ατσέρμπι και Τιράμ, πήραν την εκτός έδρας νίκη με 2-1 (είχε μειώσει ο Τομόρι στο 80′) και έστησαν ένα… πάρτι, μπροστά σε χιλιάδες φίλους της Μίλαν.

Από τα πρώτα δευτερόλεπτα το παιχνίδι είχε ένταση, κάτι το οποίο προφανώς και περιμέναμε από ένα τέτοιο ντέρμπι. Η πρώτη τελική ήταν στο 8′ από τον Λαουτάρο Μαρτίνες, του οποίου το σουτ κατέληξε αρκετά πάνω από την εστία του Μενιάν.

Η πρώτη τελική της Μίλαν ήταν στο 15′ με τον Ερναντέζ να μην ανησυχεί τον Ζόμερ. Οι φιλοξενούμενοι που διανύουν μία εξαιρετική σεζόν, εκμεταλλεύτηκαν την αμέσως επόμενη ευκαιρία τους. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Τσαλχάνογλου, ο Ατσέρμπι πήρε την κεφαλιά στο 18′ και την έστειλε στα δίχτυα για το 0-1.

Ο ρυθμός του παιχνιδιού είχε ανέβει εξαιρετικά μετά το γκολ της Ίντερ, με τις δύο ομάδες να είχαν καλές ευκαιρίες για να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο δεν άλλαξε κάτι στο πρώτο μέρος.

Με το… καλημέρα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 49′, οι «νερατζούρι» διπλασίασαν τα τέρματά τους. Η ομάδα του Ιντζάγκι επιτέθηκε από τα αριστερά, ο Τιράμ υποδέχθηκε την μπάλα στο ύψος της μεγάλης περιοχής και με ένα υπέροχο δεξί σουτ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 0-2.

Το μόνο που κατάφερε η Μίλαν είναι να μειώσει με τον Τομόρι στο 80′ και δεν κατάφερε να ισοφαρίσει και να χαλάσει το… πάρτι τίτλου της συμπολίτισσας. Η Ίντερ με αυτή τη νίκη, κατέκτησε μαθηματικά το πρωτάθλημα και σίγουρα είναι ο πιο «γλυκός» τρόπος που θα μπορούσαν να φανταστούν οι φίλοι της.

Μίλαν: Μενιάν, Καλάμπρια, Γκάμπια, Τομόρι, Ερναντέζ, Αντλί, Ρέιντερς, Μούσα, Λόφτους-Τσικ, Πούλισικ, ΛεάοΊντερ: Ζόμερ, Παβάρ, Ατσέρμπι, Μπαστόνι, Νταρμιάν, Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μικιταριάν, Ντιμάρκο, Τιράμ, Λαουτάρο

Βλέπει «αστέρια» η Μπολόνια

Η Ρόμα υποδέχθηκε την Μπολόνια, με τις δύο ομάδες να βρίσκονται στην πεντάδα του πρωταθλήματος και να θέλουν το εισιτήριο για το Champions League. Η απίστευτη φέτος ομάδα του Τιάγκο Μότα, πέρασε νικηφόρα από το Ολίμπικο με 3-1, αναγκάζοντας τη Ρόμα στην πρώτη της ήττα μετά από πέντε ματς.

Ο Ελ Αζούζι είχε ανοίξει το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 14′, ενώ στο 45′ ο Ζίρκζι είχε κάνει το 0-2. Οι Ρωμαίοι είχαν μειώσει με τον Αζμούν στο 56′, ωστόσο ο τρομερός φέτος Σαλαμάκερς διαμόρφωσε το τελικό 1-3 στο 65′. Η Μπολόνια έχει πλέον 62 βαθμούς, είναι στο +7 από τη Ρόμα και δείχνει να «αγκαλιάζει» την πεντάδα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό