20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το Πεκίνο απαγόρευσε τα iPhone στους δημοσίους υπαλλήλους προκαλώντας κατάρρευση της μετοχής της Apple

Ειδήσεις Ελλάδα

Η απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης να απαγορέψει στους δημοσίους υπαλλήλους να χρησιμοποιούν iPhones στους χώρους εργασίας προκάλεσε την άμεση πτώση της μετοχής του αμερικανικού κολοσσού η αξία των οποίων άγγιζε πριν την απόφαση του Πεκίνου τα δύο τρισ. δολάρια.

Μέσα σε χρονικό διάστημα 48 ωρών η μετοχή της Apple υποχώρησε περισσότερο από 6% καταγράφοντας απώλειες 200 δισ. δολαρίων. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η εξέλιξη αυτή σχετίζεται με το γεγονός ότι η κινεζική αγορά προσέφερε στην Apple το 18% των συνολικών κερδών της το 2022 αλλά και το ότι η πλειοψηφία των προϊόντων της παράγονται στην Κίνα.

Το πρόβλημα για την Apple και τις αναταράξεις στην μετοχή της ενδέχεται να διογκωθούν αν επιβεβαιωθούν οι φήμες που κυκλοφορούν ότι η κινεζική κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να απαγορέψει τη χρήση των iPhones όχι μόνο στο στενό δημόσιο τομέα αλλά και στον ευρύτερο κρατικό τομέα όπως επίσης και στις εταιρείες που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο σχετίζονται με το κράτος και είναι αρκετές.

Η εξέλιξη αυτή συμπαρασύρει εκτός από τις μετοχές της Apple και την τιμή των μετοχών εταιρειών που συνεργάζονται μαζί της προμηθεύοντας της εξοπλισμό όπως για παράδειγμα η Qualcomm που παράγει τσιπάκια για κινητά τηλέφωνα.

Naftemporiki.gr

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό