25.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Το παραλήρημα του Πιρς κατά των Ευρωπαίων και ο Γκαρνέτ που τον έβαλε στη θέση του

Ειδήσεις Ελλάδα

Υπάρχουν ουκ ολίγοι πρώην παίκτες του ΝΒΑ οι οποίοι δεν έχουν πάρει με καθόλου καλό μάτι την σταδιακή επέκταση και αύξηση (τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά) των Ευρωπαίων στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου.

Ένας από αυτούς είναι ο Πολ Πιρς ο οποίο προέβη σε ένα σωστό παραλήρημα κατά των αθλητών που προέρχονται από την «Γηραιά Ήπειρο» δηλώνοντας το βράδυ της Τρίτης (02/04) στο «UNDISPUTED LIVE» πως δεν είναι καθόλου σκληροί, στοχοποιώντας μάλιστα την Γαλλία και αναφερόμενος σε αυτήν με ολίγον τι άκομψο τρόπο.

«Ουδείς θεωρεί τους Ευρωπαίους σκληρούς, ειδικά αυτούς από τη Γαλλία. Είναι η αλήθεια. Είναι καλοί άνθρωποι. Έχουν σέξι γλώσσα. Απλώς δεν τους σεβόμαστε ως σκληρούς τύπους. Ο Ρουντί Γκομπέρ ήταν κορυφαίος αμυντικός της σεζόν, αλλά δεν τρομάζει κανέναν. Όταν σε πιάνουν από τον λαιμό και έχεις αυτό το ύψος… Δεν θα άφηνα αντίπαλο να με σέρνει όπως τον έσερνε ο Ντρέιμοντ Γκριν», είπε χαρακτηριστικά ο 46χρονος παλαίμαχος.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος φιλοξενήθηκε στο Podcast του άλλοτε συμπαίκτη του, Κέβιν Γκάρνετ ο οποίος θέλησε να τον βάλει στη θέση του. Μη λογαριάζοντας ότι συνυπήρξαν στους Σέλτικς (πρωταθλητές το 2008) και μετέπειτα στους Νετς, ο «KG» διαφώνησε ανοιχτά και κάθετα με τον Πιρς σχετικά με το πόσο σκληροί ή όχι είναι οι Ευρωπαίοι παίκτες του NBA.

Στα επιχειρήματά του, ο Γκαρνέτ επικαλέστηκε μεταξύ άλλων το παρελθόν τους και τον τρόπο που ορισμένοι μεγάλωσαν σαν μάρτυρες πολέμου, όπως χαρακτηριστικά συνέβη με τους άλλοτε Γιουγκοσλάβους και νυν Σέρβους, Κροάτες κλπ.

Αναλυτικά η απάντηση του Γκαρνέτ στον άλλοτε συμπαίκτη και συνοδοιπόρο του, Πιρς:

«Οι Ευρωπαίοι έρχονται από σοβαρά σκ@@α! Έρχονται από πόλεμο, αδερφέ! Κάποιοι από αυτούς πήγαιναν στο σχολείο και έσπαγαν δίπλα τους βόμβες. Μιλάω σοβαρά! Αναφέρομαι σε Σέρβους, Κροάτες, τέτοιες εθνικότητες. Το θέτεις λες και οι Αμερικανοί είναι από ένα διαφορετικό μέταλλο, ενώ οι Ευρωπαίοι έρχονται από έναν τελείως διαφορετικό τρόπο ζωής. Αν σκάψεις του παρελθόν τους θα το διαπιστώσεις. Έχω παίξει με αρκετούς και δεν μπορείς να λες πως είναι μαλθακοί».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό