21 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το «πέρασμα στην ελευθερία» σε στοπ καρε

Ειδήσεις Ελλάδα

«Είναι μόνο η αρχή» δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν. Ίσως για τους  24 ομήρους της Χαμάς που απελευθερώθηκαν σήμερα να είναι μια νέα αρχή.

Για όλες τις οικογένειες των οποίων τα αγαπημένα πρόσωπα κρατούνταν στη Γάζα, ήταν μία ημέρα «συναισθηματικού rollercoaster» (σσ: τρενάκι του τρόμου) , όπως είπε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Hagai Levine, από το Forum Hostages and Missing Families, μια εθελοντική ομάδα ομπρέλα που δημιουργήθηκε μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Ορισμένοι έλαβαν τηλεφωνήματα χθες το βράδυ από την ισραηλινή κυβέρνηση που τους πληροφορούσαν  ότι περίμεναν να απελευθερωθούν σήμερα τα μέλη της οικογένειας. Έπρεπε όμως να το δουν με τα μάτια τους.

Άλλοι έλαβαν μηνύματα ότι τα αγαπημένα τους πρόσωπα δεν αναμένεται να απελευθερωθούν.

Ο φακός συνέλαβε το «πέρασμα » στην ελευθερία. Military Wing/Handout via REUTERS Military Wing/Handout via REUTERS Military Wing/Handout via REUTERS Military Wing/Handout via REUTERS Military Wing/Handout via REUTERSΑπό την πλευρά των Παλαιστινίων

Το λεωφορείο διέσχισε μια θάλασσα χαρούμενων Παλαιστινίων. Μέσα από τα παράθυρα, μερικοί από τους κρατούμενους φαίνονταν να χορεύουν, ο ένας τυλιγμένος με παλαιστινιακή σημαία.

Έξω τα κινητά ήταν σηκωμένα  εν μέσω  κραυγών καλωσορίσματος και «ο Θεός είναι μεγάλος».

Μερικοί από το πλήθος κυμάτιζαν σημαίες της Χαμάς, αλλά άλλοι μίλησαν για μια μικρή στιγμή νίκης των Παλαιστινίων εν μέσω ενός εξαντλητικού πολέμου.

Για το Ισραήλ, οι κρατούμενοι που απελευθερώθηκαν  αποτελούν απειλή για την ασφάλεια. Για τους Παλαιστίνιους που συγκεντρώθηκαν  για να τους χαιρετήσουν, είναι θύματα της κατοχής του Ισραήλ – και η απελευθέρωσή τους είναι σύμβολο.

REUTERS/Ammar Awad REUTERS/Ammar Awad

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό