18.8 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το νηπιαγωγείο της Άννας Φρανκ μετονομάζεται για λόγους «διαφορετικότητας»

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένας παιδικός σταθμός στη βορειοανατολική Γερμανία που φέρει το όνομα της Άννας Φρανκ, ενός από τα πιο γνωστά θύματα του Ολοκαυτώματος, πρόκειται να μετονομαστεί σε «World Explorers».

Το νηπιαγωγείο στην πόλη Tangerhütte φέρει το όνομα της Εβραίας κοπέλας εδώ και πενήντα τρία χρόνια, ωστόσο οι γονείς έκαναν αίτηση για να το αλλάξουν, καθότι η τραγική ιστορία της Άννας Φρανκ, είναι δύσκολο να γίνει κατανοητή από τα μικρά παιδιά.

Οι υπάλληλοι φαίνεται να συμφώνησαν με την αλλαγή του ονόματος, λέγοντας ότι χρειαζόταν κάτι πιο «φιλικό προς τα παιδιά», κάτι που να ταιριάζει καλύτερα στην ιδιοσυγκρασία τους και που να ευθυγραμμίζεται με τη «νέα διαφορετικότητα», χωρίς «πολιτικό υπόβαθρο».

Η Άννα Φρανκ ήταν μια Εβραία κοπέλα γερμανικής καταγωγής που κρατούσε ένα ημερολόγιο στο οποίο κατέγραφε τη ζωή της κρυμμένη από το 1942 έως το 1944, κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής της Ολλανδίας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Μετά τη σύλληψή της ίδιας και της οικογένειάς της τον Αύγουστο του 1944, μεταφέρθηκαν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης στο Άουσβιτς και αργότερα στο Μπέργκεν-Μπέλσεν, όπου πέθαναν λίγους μήνες αργότερα. Κέρδισε τη φήμη μετά θάνατον με τη δημοσίευση του 1947 του The Diary of a Young Girl.

Ο δήμαρχος Andreas Brohm -πιθανότατα αναφερόμενος στον πόλεμο μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και τις επακόλουθες φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις στη Δυτική Ευρώπη- δήλωσε ότι οι επιθυμίες πολλών γονέων να μετονομάσουν τον παιδικό σταθμό είχαν μεγαλύτερη βαρύτητα από την παγκόσμια πολιτική κατάσταση.

«Η Tangerhütte, με τα εκπαιδευτικά της ιδρύματα και όλη της την πολιτική συμμετοχή, αντιπροσωπεύει μια ανοιχτόμυαλη Γερμανία», είπε ο δήμαρχος.

Ο Max Privorozki, επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στο γερμανικό κρατίδιο της Σαξονίας-Άνχαλτ, τόνισε αυτό το γεγονός λέγοντας ότι οι προαναφερθέντες γονείς, που δεν κατανοούν τη σημασία της Άννας Φρανκ, δεν έχουν ενσωματωθεί με επιτυχία στη γερμανική κοινωνία.

Αντίθετη ως προς αυτή την αλλαγή είναι και η Miteinander, μια οργάνωση που μάχεται τον αντισημιτισμό και τον ρατσισμό, τονίζοντας ότι αυτή η αλλαγή στέλνει λάθος μήνυμα, ειδικά σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από αυξανόμενο αντισημιτισμό.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό