21.4 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το νέο Mini Cooper SE “ντύνεται” John Cooper Works!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το νέο και αμιγώς ηλεκτρικό (προς το παρόν τουλάχιστον) Mini Cooper παρουσιάστηκε στις αρχές του Σεπτεμβρίου με άκρως μινιμαλιστική διάθεση αλλά άφθονο στιλ που παραμένει πιστό στο αυθεντικό ακόμα και αν έχουν περάσει πολλές δεκαετίες. Αυτό που δεν έχει μείνει πιστό είναι το κινητήριο σύνολο και πώς θα μπορούσε άλλωστε; Το νέο Mini έχει ασπαστεί πλήρως την τεχνολογία της ηλεκτροκίνησης και στην έκδοση “SE” προσφέρει 218 ίππους και 330 Nm ροπής που είναι αρκετά για να το επιταχύνουν στα 100 km/h σε μόλις 6.7 δευτερόλεπτα – ένας χρόνος που είναι πανομοιότυπος με αυτόν που πετυχαίνει το θερμικό Cooper S με τον δίλιτρο, turbo βενζινοκινητήρα και ελάχιστα χειρότερος από αυτόν του John Cooper Works.

Μιας που κάναμε την σύγκριση, να αναφέρουμε ότι η Mini προσφέρει πλέον ένα ολοκληρωμένο πακέτο που μεταμορφώνει το Cooper SE σε John Cooper Works. Ένα πακέτο που σύμφωνα με την επικεφαλής της αγγλικής μάρκας, Stefanie Wurst, αποτελεί “την επιτομή της αποδοτικότητας και της οδηγικής ευχαρίστησης”. Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη παρατηρητικότητα και εμμονή στην λεπτομέρεια για να διακρίνει κανείς τις αλλαγές που επιφέρει το John Cooper Works Trim στο Mini Cooper SE.

Εκτός από τον παραδοσιακό κόκκινο, λευκό και μαύρο χρωματισμό και την συμβολική ασπρόμαυρη σημαία στην οκταγωνική γρίλια, το JCQ Trim αλλάζει την εμφάνιση του βασικού μοντέλου με εντυπωσιακούς διαχύτες τόσο στο εμπρός όσο και στο πίσω μέρος, την μαύρη γρίλια που συνδυάζεται με το μαύρο σήμα και φυσικά, τις διαφορετικές ζάντες ελαφρού κράματος 18 ιντσών στο εσωτερικό των οποίων “φωλιάζουν” οι κόκκινες δαγκάνες των φρένων. Κόκκινες είναι επίσης οι ρίγες που διατρέχουν το μήκος του καπό, τα καλύμματα των καθρεπτών και η οροφή!

Στο εσωτερικό από την άλλη, ξεχωρίζουν τα JCW καθίσματα με τις επενδύσεις που συνδυάζουν το συνθετικό δέρμα με τις κόκκινες ραφές και το πολύχρωμο, πλεκτό υλικό στο ύψος των ώμων ενώ το μαύρο-κόκκινο μοτίβο συνεχίζεται και στις επενδύσεις των θυρών και του ταμπλό. Η κεντρική οθόνη OLED υψηλής ανάλυσης με διάμετρο 240 χιλιοστών παρέχει πληροφόρηση για την πλοήγηση, τα media, το τηλέφωνο, τις ρυθμίσεις του συστήματος κλιματισμού και άλλα υποσυστήματα του αυτοκινήτου και το JCW Trim προσθέτει ένα νέο, ειδικό για την έκδοση πρόγραμμα που ονομάζεται “Go-Kart Mode” και δεν χρωματίζει μόνο την καμπίνα με τον κόκκινο ατμοσφαιρικό φωτισμό αλλά βελτιστοποιεί και την εμπειρία οδήγησης προσφέροντας αμεσότερη απόκριση στο γκάζι.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό