16.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το νέο Fiat Topolino βάζει την dolce vita στην αστική κινητικότητα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το 1936 η Fiat παρουσίαζε στον κόσμο το πρώτο 500 – το λεγόμενο και Topolino. Ένα αυτοκίνητο με μήκος που ξεπερνούσε οριακά τα 3.2 μέτρα και μεταξόνιο της τάξης των 2.0 μέτρων που κινούνταν χάρη σε έναν 4-κύλινδρο βενζινοκινητήρα 569 κ.εκ. και σε πολύ μεγάλο βαθμό έφερε την επανάσταση στο πώς έβλεπε ο κόσμος το αυτοκίνητο. Δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι το Topolino άνοιξε τον δρόμο γι’ αυτό που σήμερα ονομάζουμε προσωπική κινητικότητα κι αν οι εποχές έχουν αλλάξει, η βασική ανάγκη του κόσμου για μετακίνηση όχι μόνο δεν άλλαξε αλλά έγινε και πιο επιτακτική εξαιτίας των μεγαλουπόλεων και των μεγάλων αποστάσεων που αυτές έχουν φέρει ακόμα και στην καθημερινότητα μας. Αυτήν ακριβώς την ανάγκη θέλει να καλύψει η Fiat αναβιώνοντας το Topolino.

Το νέο Topolino ενσωματώνει με τον πλέον ιδανικό τρόπο την έννοια της dolce vita και του αυθεντικού ιταλικού πνεύματος. Ένα αυτοκίνητο που μοιάζει να υπάρχει για να φέρει το χαμόγελο στα χείλη του ιδιοκτήτη αλλά και όσων θα το βλέπουν στον δρόμο. Ένα αυτοκίνητο που φέρνει μαζί του χαρά, αισιοδοξία και διασκέδαση αλλά ταυτόχρονα, μία νέα αμιγώς ηλεκτρική συσκευή κινητικότητας που έχει σχεδιαστεί για ένα ευρύ κοινό που περιλαμβάνει τους νέους, οικογένειες και γενικότερα, αυτούς που αγαπούν την πόλη. Γιατί εκεί νιώθει οικεία το νέο Fiat Topolino και αυτό θα κάνει καλύτερα απ’ οτιδήποτε άλλο. Στόχος του είναι ο εκδημοκρατισμός της αστικής, βιώσιμης κινητικότητας και το γεγονός ότι συνδυάζει την προσιτή κινητικότητα μηδενικών εκπομπών ρύπων με ένα άκρως χαριτωμένο και γοητευτικό design που ταιριάζει σε οποιαδήποτε γενιά και σύμφωνα με την Fiat θα κάνει τους νέους να αγαπήσουν ξανά το αυτοκίνητο, είναι bonus.

Η Fiat δεν κάνει λόγο για τα… βαρετά του νέου Topolino – τα τεχνικά χαρακτηριστικά του δηλαδή. Θεωρούμε δεδομένο πάντως ότι βασίζεται στο Citroen Ami που σημαίνει ότι το μικρό, διθέσιο ηλεκτρικό τετράτροχο εξοπλίζεται με έναν ηλεκτροκινητήρα 8 ίππων ο οποίος τροφοδοτείται με ενέργεια από μία μπαταρία ιόντων λιθίου 5.5 kWh. Αυτή εξασφαλίζει αυτονομία της τάξης των 75 χιλιομέτρων που είναι κάτι παραπάνω από αρκετά για τις καθημερινές, αυστηρά αστικές βεβαίως, μετακινήσεις κι όταν εξαντληθεί το φορτίο, η φόρτιση της στο 80% της μέγιστης χωρητικότητας δεν απαιτεί περισσότερες από 3 ώρες σε μία τυπική οικιακή πρίζα. Κλείνοντας, να καταγράψουμε την δήλωση της ιταλικής μάρκας: Είναι μέρος της καθημερινής δουλειάς της Fiat ως αυτοκινητοβιομηχανία να σκεφτεί εκ νέου την αστική οδήγηση και να την κάνει πιο βιώσιμη και πιο προσιτή σε όλους. Σε αυτό το πλαίσιο, το Topolino είναι το ιδανικό όχημα για να εξελιχθεί η βιώσιμη κινητικότητα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό