23.2 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το νέο Dacia Bigster έρχεται με άγριες διαθέσεις!

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Bigster θα είναι το πρώτο μίας τριάδας νέων μοντέλων που θα λανσάρει η Dacia στην αγορά τα επόμενα χρόνια και αν αυτό ακολουθήσει την πορεία των Duster, Sandero και Jogger, τότε ο ανταγωνισμός θα πρέπει να ανησυχεί και μάλιστα αρκετά. Η Dacia έχει βρει την συνταγή για να κρατάει το target group της ικανοποιημένο και δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι οι πωλήσεις της κατά το 2022 παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 6.8% αγγίζοντας τα 573.800 αυτοκίνητα. Έχει δημιουργήσει momentum λοιπόν και δεν κρύβει ότι η επιτυχία της βασίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό στην φιλοσοφία της προσφοράς των απαραίτητων.

“Γνωρίζουμε ότι η τιμή για τους πελάτες είναι κάτι βασικό, οπότε δεν μπορεί να είναι συνέπεια των τεχνολογικών επιλογών που θα κάνουμε. Πρέπει να είναι κριτήριο στο προϊόν πριν καν ρωτήσουμε τους συναδέλφους στον προϊοντικό σχεδιασμό και το engineering.”

Δήλωσε ο επικεφαλής πωλήσεων και marketing της εταιρίας, Xavier Martinet. Ακριβώς αυτό με πιο απλά λόγια είπε και ο CEO της εταιρίας, Denis Le Vot:

“Η συνταγή μας είναι σαφής. Κάνουμε το ουσιώδες αυτοκίνητο. Σχεδιάζουμε αυτοκίνητα χωρίς αχρείαστο περιεχόμενο: εκεί που μπορούμε να μην βάλουμε οθόνη, δεν βάζουμε οθόνη. Εκεί που μπορούμε να μην έχουμε ηλεκτρονικά, δεν έχουμε ηλεκτρονικά και εκεί που μπορούμε να μην βάλουμε συστήματα υποβοήθησης οδήγησης, δεν βάζουμε!”

Αυτή είναι η φιλοσοφία της Dacia. Σε αυτήν την φιλοσοφία λοιπόν, πρόσθεσε και την δυνατότητα που έχει, ως μέλος της Συμμαχίας Renault-Nissan, να χρησιμοποιήσει τεχνολογία και τεχνογνωσία που υπάρχει ήδη, όπως για παράδειγμα την CMF αρχιτεκτονική (όπως το Nissan X-Trail και το Renault Austral) και το E-Tech full-υβριδικό σύστημα της γαλλικής μάρκας. Στο Bigster αναμένεται να υπάρχει διαθέσιμο και ένα σύστημα τετρακίνησης αλλά όλα αυτά δεν θα έχουν αντίκτυπο στην τιμή του επερχόμενου μοντέλου, με την Dacia να υπαινίσσεται ότι αυτή δεν θα είναι σημαντικά υψηλότερη από μοντέλα της μικρότερης κατηγορίας. Το Bigster λοιπόν, θα είναι λίγο ακριβότερο από το Duster και κάπως έτσι ολοκληρώνεται το παζλ, δημιουργώντας μία εικόνα που όπως προείπα θα πρέπει να προβληματίσει τον ανταγωνισμό. Το μόνο που μένει μετά για την Dacia είναι να λανσάρει και ένα compact crossover για να… περικυκλώσει την εξαιρετικά δημοφιλή, ανεξαρτήτως μεγέθους, κατηγορία των SUVs. Κάπως έτσι, παραμένει ως ερωτηματικό μονάχα ένα μελλοντικό μοντέλο αλλά γι’ αυτό δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση. Το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα πάρει τη μορφή ενός van καθώς η Dacia φαίνεται πως έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο παρουσίας της στην συγκεκριμένη κατηγορία.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό