22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το Νέο Δελχί κατέγραψε την πιο βροχερή ημέρα του Ιουλίου από το 1982

Ειδήσεις Ελλάδα

Ισχυρές βροχοπτώσεις έφεραν θανατηφόρες πλημμύρες στη βόρεια Ινδία το Σαββατοκύριακο, καθώς η πρωτεύουσα της χώρας γνώρισε την πιο βροχερή ημέρα του Ιουλίου σε περισσότερα από 40 χρόνια, σύμφωνα με τις αρχές και τοπικές αναφορές.

Οι βροχοπτώσεις προκάλεσαν πλημμύρες και κατολισθήσεις, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 22 άνθρωποι, κυρίως στο βόρειο κρατίδιο Χιμάτσαλ Πραντές, μετέδωσε το CNN, θυγατρικό του CNN-News18.

Η ινδική μετεωρολογική υπηρεσία δήλωσε ότι το Νέο Δελχί δέχθηκε 153 χιλιοστά βροχής την Κυριακή, καθιστώντας την ημέρα αυτή την πιο βροχερή ημέρα του Ιουλίου στην πόλη από το 1982.

Την Κυριακή, η υπηρεσία εξέδωσε κόκκινους συναγερμούς, που υποδηλώνουν το υψηλότερο επίπεδο απειλής, για τις βόρειες πολιτείες Himachal Pradesh, Uttarakhand, Punjab και Haryana. Προειδοποιήσεις για κατολισθήσεις εκδόθηκαν επίσης για το Uttarakhand και το Himachal Pradesh.

Ο επικεφαλής υπουργός Himachal Pradesh Sukhvinder Singh Sukhu ζήτησε από τους κατοίκους τη Δευτέρα να παραμείνουν στα σπίτια τους για τις επόμενες 24 ώρες.

«Απευθύνω έκκληση σε όλους να παραμείνουν ασφαλείς και να μείνουν μέσα στα σπίτια τους», δήλωσε ο Sukhu στο CNN-News18. «Τα σχολεία και τα κολέγια έχουν επίσης κλείσει, καθώς δεν υπάρχει τρόπος μετακίνησης».

Από τις βροχές παρασύρθηκαν οχήματα, καταστράφηκαν κτίρια και γέφυρες στο Χιμασάλ Πραντές, το κρατίδιο που έχει πληγεί περισσότερο.

Στο Νέο Δελχί τα σχολεία παρέμειναν σήμερα κλειστά. Πολλοί δρόμοι της πρωτεύουσας έχουν πλημμυρίσει και η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση συναγερμού, αφού τα νερά του ποταμού Γιάμουνα έχουν φουσκώσει και υπάρχει κίνδυνος υπερχείλισης.

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι η κλιματική αλλαγή καθιστά πιο έντονες τις βροχές του μουσώνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό