22.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Το νέο γαστρονομικό γεγονός της Mastercard είναι το σημάδι που έψαχνες για zero waste τρόπο ζωής

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Mastercard φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για zero food waste δράσεις και υλοποιεί το νέο γαστρονομικό γεγονός “Around the table”.

Η φιλοσοφία του zero waste living, μιας ζωής με μηδενικά απορρίμματα, αποκτά όλο και μεγαλύτερη απήχηση στα ελληνικά νοικοκυριά, καθώς αποτελεί τη λύση στο φαινόμενο της σπατάλης τροφίμων και όχι μόνο. Αυτό συμβαίνει διότι, τα τελευταία χρόνια, αφενός οι γνώσεις γύρω από τις αρνητικές επιπτώσεις των απορριμμάτων στο περιβάλλον αυξάνονται και αφετέρου διότι υπάρχει μεγαλύτερη επιλογή νέων οικολογικών προϊόντων.

Η Mastercard φέρνει στο προσκήνιο την ανάγκη για zero food waste δράσεις και υλοποιεί το νέο γαστρονομικό γεγονός “Around the table”. Συγκεκριμένα, από τις 17 Οκτωβρίου έως το τέλος Δεκεμβρίου, προσκαλεί όλους τους κατόχους καρτών της σε ένα μοναδικό γαστρονομικό ταξίδι με σκοπό να επαναπροσδιορίσει τη σημασία του καλού φαγητού μέσα από έναν πιο πράσινο τρόπο ζωής. Καταξιωμένοι σεφ δημιούργησαν μία σειρά ειδικά διαμορφωμένων μενού με έμπνευση και γνώμονα τη φιλοσοφία του Zero Food Waste, για επιλεγμένα εστιατόρια στην Αθήνα, αλλά και σε γνωστούς χειμερινούς γαστρονομικούς προορισμούς. Όλοι οι κάτοχοι καρτών Mastercard θα μπορούν εύκολα, μέσα από το priceless.com/aroundthetable, να κάνουν την κράτησή τους στο εστιατόριο της επιλογής τους και να απολαύσουν τα μοναδικά Zero Food Waste menus που σχεδιάστηκαν αποκλειστικά για το Around the table.

Επιπλέον, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία, μεταξύ άλλων, να παρακολουθήσουν ένα wine masterclass στο Κτήμα Άλφα με τον διάσημο οινοπαραγωγό Άγγελο Ιατρίδη, μαθαίνοντας τα πάντα για την οινοποιία και τη βιωσιμότητα. Επιπλέον, όλοι οι κάτοχοι καρτών Mastercard θα μπορούν να παρακολουθήσουν ένα zero food waste cooking workshop με τον διάσημο chef Κλεομένη Ζουρναζή, στο εστιατόριο Gastone, ο οποίος θα παρουσιάσει ένα ειδικά διαμορφωμένο μενού γευσιγνωσίας με εκλεκτές πρώτες ύλες από μικρές ελληνικές φάρμες, εκτελώντας τις κοπές μπροστά στους επισκέπτες και ακολουθώντας την ολιστική φιλοσοφία Nose to Tail. Στον κήπο του Margi Farm, οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν ένα γευστικό zero food waste γεύμα με βιολογικά προϊόντα, τα οποία θα έχουν μαζέψει οι ίδιοι από τον κήπο, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων σεφ.

Παράλληλα, το digital κομμάτι του Around the table περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, μοναδικές εμπειρίες με τους Στέλιο Παρλιάρο και Barflies, οι οποίοι θα μοιραστούν χρήσιμες συμβουλές για ψώνια, συνταγές με τα leftovers τροφίμων και έξυπνες ιδέες για zero waste cocktails.

Το καλό φαγητό είναι ίσως ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της χώρας μας και αναπόσπαστο κομμάτι της ελληνικής κουλτούρας. Πολλοί, μάλιστα, το συνδέουν με την ευχαρίστηση του να μαζεύονται γύρω από ένα τραπέζι με τα αγαπημένα τους πρόσωπα και να μοιράζονται τις στιγμές της καθημερινότητας, κάτι που στερηθήκαμε για ένα μεγάλο διάστημα. Είναι μία από αυτές τις στιγμές όπου συνδέεσαι πραγματικά με τον άνθρωπο που έχεις απέναντί σου και επικοινωνείτε ουσιαστικά. Εξάλλου, το φαγητό ενώνει τους ανθρώπους και αυτή είναι η μαγεία του!

Ειδικά όταν αυτή η τόσο όμορφη συνήθεια συνδυάζεται με την υιοθέτηση ενός «Zero Waste» τρόπου ζωής, το αποτέλεσμα είναι ανεκτίμητο!

Μάθετε περισσότερα και ζήστε την εμπειρία του Around the table στο priceless.com/aroundthetable

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό