16.7 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Το μοντελό που τρώει τα πάντα ωμά, ακόμα και το κρέας!

Ειδήσεις Ελλάδα

Όλοι οι άνθρωποι έχουν ως ένα σημείο «περίεργες» διατροφικές συνήθειες, όμως μια νεαρή από την Βρετανία έχει διχάσει τον κόσμο και αυτό γιατί τρώει ωμό κρέας και μάλιστα όπως δηλώνει η ίδια απολαμβάνει την γεύση του.

Η Ashley English, influencer και μοντέλο από τη Βρετανία, ακολουθεί ένα δικό της, ιδίαίτερο -και για τους περισσότερους αηδιαστικό μοτίβο κατανάλωσης του φαγητού, αυτό της ωμοφαγίας.

Όπως γράφει η Sun, η νεαρή επιμένει πως το να τρως ωμό κρέας είναι το ίδιο με το να τρως σούσι, αλλά προειδοποίησε ότι πρέπει να προτιμάται κρέας από εξειδικευμένους χασάπηδες, καθώς αυτό του σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι επικίνδυνο. 

Ένα τυπικό της γεύμα περιλαμβάνει μία ωμή μπριζόλα ribeye, μαζί με φέτες πορτοκαλιού, καπνιστά μανιτάρια και άβραστο νωπό γάλα. Άλλα αγαπημένα της περιλαμβάνουν ομελέτα με πάπια, ωμό μυελό των οστών, φρούτα και παστές σαρδέλες

Μιλώντας στο TikTok, η Ashley εξήγησε το σκεπτικό πίσω από τις επιλογές διατροφής της και ισχυρίστηκε ότι αυτή είναι μια κοινή πρακτική που υπάρχει εδώ και αιώνες. «Το ωμό κρέας καταναλώνεται από πολλούς πολιτισμούς σε όλο τον κόσμο εδώ και χιλιάδες χρόνια, ακόμα και σήμερα», είπε για να προσθέσει «Όπως τρώμε ωμό σούσι, μπορείτε επίσης να τρώτε άλλα κρέατα άψητα και το ωμό κρέας στην πραγματικότητα περιέχει περισσότερα βιοδιαθέσιμα θρεπτικά συστατικά από το μαγειρεμένο κρέας».

Παράλληλα, η Ashley εξήγησε ότι όποιος επιλέγει να τρώει ωμό κρέας πρέπει να ξέρει από που θα το προμηθευτεί, καθώς τα κανονικά σουπερμάρκετ δεν είναι ιδιαίτερα αξιόπιστα.

«Φυσικά, συνιστώ να προμηθευτείτε από τοπικές φάρμες και να αγοράζετε κρέατα που τρέφονται με χόρτο και βιολογικά» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Οι κίνδυνοι της κατανάλωσης άψητου κρέατος

Υπάρχει ένας σημαντικός κίνδυνος στην κατανάλωση ωμού ή κακοψημένου κρέατος: Η πιθανότητα για τροφιμογενείς ασθένειες. Δεν υπάρχει μόνο κίνδυνος μόλυνσης από βακτήρια και σαλμονέλλες, αλλά και παράσιτα όπως οι σκώληκες και οι ταινίες.

Το Campylobacter είναι ένα βακτήριο που προκαλεί καμπυλοβακτηρίωση, η οποία είναι η πιο κοινή βακτηριακή αιτία διαρροϊκής νόσου στις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμφωνα το CDC. Τα βακτήρια ζουν συνήθως στα έντερα των ζώων και των ανθρώπων και οι άνθρωποι συνήθως παθαίνουν λοίμωξη από σαλμονέλα τρώγοντας ωμό ή μαγειρεμένο κρέας, πουλερικά ή αυγά ή πίνοντας νωπό γάλα.

Συνήθως, η καθορισμένη ασφαλής εσωτερική θερμοκρασία του σωστά μαγειρεμένου κρέατος θα σκοτώσει τα βακτήρια που προκαλούν ασθένειες, σύμφωνα με το CDC. Το σχολαστικό μαγείρεμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό, γιατί καταστρέφει τα βακτήρια που μπορεί να υπήρχαν στην επιφάνεια του κρέατος στο εσωτερικό κατά τη διαδικασία άλεσης. Αν και μπορεί να βρείτε πράγματα όπως το ταρτάρ στα μενού των εστιατορίων, να γνωρίζετε ότι το ωμό κρέας ενέχει πάντα κάποιο κίνδυνο τροφιμογενούς ασθένειας.

Υπάρχουν επίσης και άλλοι κίνδυνοι που συνδέονται με την καθημερινή κατανάλωση βοδινού συκωτιού, ανεξάρτητα από το εάν μαγειρεύεται ή όχι. Μία μερίδα 85 γραμμαρίων συκώτι βοδινού κρέατος περιέχει περισσότερο από 1.000 τοις εκατό του χαλκού που χρειάζεστε καθημερινά και πάνω από 700 φορές τη συνιστώμενη ποσότητα βιταμίνης Α, σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας (NIH).

Η υπερβολική πρόσληψη αυτών των θρεπτικών συστατικών μπορεί να έχει δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία. Έρευνα έχει βρει ότι τα συκώτια βοδινού κρέατος περιέχουν επίσης υπολείμματα αντιβιοτικών, τα οποία είναι συνήθως σε πολύ χαμηλή συγκέντρωση για να βλάψουν τον άνθρωπο, αλλά που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα εάν καταναλώνονται τακτικά.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό