20.2 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το «λαϊκό μέτωπο» δεν έχει στόχο τον Μητσοτάκη αλλά τον Στέφανο Κασσελάκη

Ειδήσεις Ελλάδα

Όσοι διαβάζουν πίσω από τις γραμμές, διαπιστώνουν ότι ΣΥΡΙΖΑ , ΠΑΣΟΚ και Νέα Αριστερά ετοιμάζονται να «αναστήσουν» μια ακόμη ιστορία από τα παλιά. Και αυτό δεν είναι άλλο από την αναβίωση ενός λαϊκού μετώπου, απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Το διαπιστώνουμε σε δηλώσεις ακόμη και προσώπων (όπως είναι ο Τεμπονέρας ή ο Ζαχαριάδης) που στη διαχρονία τους ήταν υπέρ του Αριστερού μετώπου και το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης τους προκαλούσαν πολιτική αλλεργία.

Ως γνωστόν στην πολιτική ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Και η κεντροαριστερά βλέποντας τα αδιέξοδα και την καταρράκωση των ποσοστών της, πιστεύει ότι μπορεί να περάσει το…μοντέλο Δούκα και στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν θα πω ότι στις περισσότερες των περιπτώσεων η Ιστορία επαναλαμβάνεται μόνο ως φάρσα. Αλλά θα σταθώ στην ουσία. Ότι ο τόπος χρειάζεται αντιπολίτευση. Διότι μια δημοκρατία, με μια κυβέρνηση πολιτικά κυρίαρχη και χωρίς να νιώθει την …ανάσα της αντιπολίτευσης είναι προβληματική. Άρα για μένα το εγχείρημα έχει το πολιτικό του ενδιαφέρον και θα περιμένουμε να δούμε το πώς θα εξελιχθεί.

Αλλά δεν μπορώ να μην δω ότι όλη αυτήν την αφύπνιση την πυροδότησε η παρουσία του Στέφανου Κασσελάκη, στην Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Διότι δεν μπορώ να μην θυμηθώ ότι όλοι αυτοί που σήμερα δηλώνουν θαυμαστές του «μετώπου» ΣΥΡΙΖΑ-ΠΑΣΟΚ-Νέα Αριστερά όταν ο Αλέξης Τσίπρας, πρότεινε την μεγάλη συμμαχία στο χώρο της κεντροαριστεράς, έπεσαν να τον «φάνε».

Και πράγματι θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποια κωλοτούμπα θα σκαρφιστούν για τα όσα είχαν σύρει σε βάρος διαφόρων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ τα στελέχη της Νέας Αριστεράς και τούμπαλιν.

Δεν ξέρω ειλικρινά πως θα προχωρήσει το εγχείρημα που βρίσκεται από ότι διαπιστώνω σε πλήρη εξέλιξη. Αλλά αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι κάθε εγχείρημα χρειάζεται έναν αρχηγό. Και αντίπαλος σε αυτή τη φάση από όσα βλέπω και μαθαίνω δεν είναι ο Μητσοτάκης, αλλά ο Κασσελάκης. Αυτόν θέλουν να βγάλουν από την…μέση όσοι επιδιώκουν αυτού του είδους «νέα Κεντροαριστερά».

Διότι οι ίδιοι άνθρωποι που ήταν υπέρ της «αριστερής καθαρότητας» του ενιαίου ΣΥΡΙΖΑ, είναι οι ίδιοι που θέλουν συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, αφού πρώτα είχαν επιτεθεί στον Κασσελάκη, γιατί θέλει να μετατρέψει τον ΣΥΡΙΖΑ σε…δημοκρατικό κόμμα made in USA.

Τα άλλα θα τα δούμε στα…προσεχώς της κεντροαριστεράς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό