20.3 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το… λίπασμα του Ευρωμπάσκετ –

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο Γιάννης Πάλλας γράφει για την επόμενη ημέρα της Εθνικής και το τι μπάσκετ θέλουμε να παίξουμε

Υπό άλλες συνθήκες το βράδυ της Παρασκευής (16/9) η Εθνική ομάδα θα αντιμετώπιζε την Ισπανία στον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ, όμως η «κατάρα» των προημιτελικών «χτύπησε» ξανά το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα στο Βερολίνο και η Γερμανία έμελλε να αποτελέσει το… ανάχωμα των μεγάλων προσδοκιών που είχε δημιουργήσει ο Γιάννης Αντετοκούνμπο και οι υπόλοιποι παίκτες σε όλους τους Έλληνες.

Τα όνειρα σταμάτησαν στο… τείχος του Βερολίνου, εκεί όπου ο Ντένις Σρέντερ και η παρέα του, αποδείχθηκαν πιο έτοιμοι, για να κάνουν το μεγάλο βήμα προς τα μετάλλια.

Μια ατάκα που χρησιμοποιείται κατά κόρον από πολλούς προπονητές είναι η εξής: «Η ήττα είναι σαν το λίπασμα, βρωμάει αλλά κάνει καλό»! Αρκεί να τη διαχειριστείς σωστά θα συμπληρώναμε εμείς.

Κι επειδή η κριτική που έγινε εξάντλησε τους λόγους της αποτυχίας της Εθνικής ομάδας, θα προχωρήσουμε παρακάτω στο τι γίνεται από ‘δω και πέρα.

Και η ερώτηση που θα πρέπει να απαντηθεί είναι ξεκάθαρη: Τι μπάσκετ θέλουμε να παίξουμε; Και εφόσον καταλήξουμε, μπορούμε να το υποστηρίξουμε;

Σε όλα τα παιχνίδια της φάσης των ομίλων στο Μιλάνο, αλλά και στη συνέχεια στο Βερολίνο η άποψη που είχε κυριαρχήσει και ακούγονταν ήταν πως «στο τέλος θα καθαρίσει ο Γιάννης». Κι αυτό πράγματι συνέβη μέχρι και την Τσεχία, όμως απέναντι στη Γερμανία, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν όπως τα περιμέναμε.

Από την πρώτη στιγμή ο προπονητής Δημήτρης Ιτούδης παρουσίασε ένα μπάσκετ που προσομοίασε περισσότερο στο Αμερικάνικο στυλ, θυμίζοντας εν πολλοίς το παιχνίδι των Μιλγουόκι Μπακς.

Προφανώς και το μήνυμα που στάλθηκε σ’ αυτό το Ευρωμπάσκετ προς πάσα κατεύθυνση είναι ότι η επίθεση αποτελεί το εχέγγυο της επιτυχίας, εάν κρίνουμε από τα υψηλά σκορ στα παιχνίδια.

Το τι μπάσκετ θέλουμε να παίξουμε ωστόσο, την επόμενη ημέρα του Ευρωμπάσκετ, είναι κάτι που θα το αποφασίσει η ΕΟΚ σε συνεργασία με τον ομοσπονδιακό προπονητή Δημήτρη Ιτούδη μέσα από το αναπτυξιακό πρόγραμμα.

Αρκεί να είμαστε ξεκάθαροι και σίγουροι ότι το μπάσκετ της υψηλής παραγωγικότητας υπάρχει η ανάλογη δεξαμενή αθλητών από τις μικρές εθνικές να το υποστηρίξει προοδευτικά.

Οι αποφάσεις θα πρέπει να ληφθούν το επόμενο διάστημα και να χαραχθεί μια στρατηγική που θα στοχεύει στην αξιοποίηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο, ο οποίος θα πλαισιώνεται από παίκτες που θα μπορούν να υπηρετήσουν ένα στυλ μπάσκετ που θα μας φέρει πιο κοντά σε μια επιτυχία.

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό