16.6 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το Κρεμλίνο «πέθανε» τον Πούτιν για να δουν πόσο δημοφιλής είναι

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ανακοίνωση του θανάτου του Ρώσου Προέδρου, Βλαντίμιρ Πούτιν , από το ρωσικό κανάλι «General SVR» την περασμένη Παρασκευή προκάλεσε πανικό στη Ρωσία. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά αργότερα, το Κρεμλίνο ευθύνεται για τη διάδοση της είδησης καθώς ήθελε να δει κατά πόσο ο Ρώσος πολιτικός παραμένει λαοφιλής.

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε από την πλευρά του ο Andrii Yusov, εκπρόσωπος των ουκρανικών στρατιωτικών πληροφοριών, η ανακοίνωση του θανάτου του Πούτιν στην πλατφόρμα Telegram ήταν απλά μια στρατηγική της Μόσχας για να αποκτήσει η χώρα πιο σταθερό έλεγχο στην εγχώρια πολιτική σκηνή. «Με αυτόν τον τρόπο, η αυτοκρατορία, η οποία είναι χτισμένη πάνω στο έργο των μυστικών υπηρεσιών, μαθαίνει πώς να συνεχίζει να κυβερνά», τόνισε. 

Το ρωσικό κανάλι «General SVR» μετέδωσε πριν επτά ημέρες ότι ο Ρώσος πρόεδρος απεβίωσε με τη Μόσχα να χρησιμοποιεί σωσίες στις δημόσιες εμφανίσεις του. Το κανάλι ισχυρίστηκε ότι η σορός του έχει καταψυχθεί όμως οι συνεχιζόμενες αναφορές στην είδηση ανάγκασαν τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, να διαψεύσει για δεύτερη φορά φέτος τις «ψευδείς ειδήσεις». 

«Όλα είναι καλά, πρόκειται για άλλη μια ψεύτικη φήμη»

Ο βασικός σκοπός των «fake news» είναι «να παρατηρηθεί πώς αντιδρά η κοινωνία όσον αφορά τους αριθμούς και τη δυναμική. Στόχος είναι να δούμε τις αντιδράσεις των ατόμων, της ελίτ και των μέσων ενημέρωσης. Αυτού του είδους οι ιστορίες ανήκουν στην κατηγορία των «fake news», που γίνονται αντικείμενο συζήτησης με αξιοζήλευτη επιμονή από πολλά μέσα ενημέρωσης. Αυτό δεν φέρνει παρά χαμόγελα στο Κρεμλίνο», πρόσθεσε.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό