18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το Κρεμλίνο επικρίνει την προσέγγιση της Ουκρανίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες

Ειδήσεις Ελλάδα

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ επέκρινε την προσέγγιση της Ουκρανίας στις ειρηνευτικές συνομιλίες, υποστηρίζοντας ότι αλλάζει συνέχεια τη στάση της.

«Οι επαφές συνεχίζονται σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων στο πλαίσιο της διαπραγματευτικής διαδικασίας. Δυστυχώς η ουκρανική πλευρά δεν είναι συνεπής ως προς τα σημεία που έχουν συμφωνηθεί. Αλλάζει συχνά τη θέση της και η τάση της διαπραγματευτικής διαδικασίας αφήνει πολλά περιθώρια», είπε χαρακτηριστικά. 

Αναφερόμενος στις πληρωμές σε ρούβλια, ο Πεσκόφ είπε ότι υπάρχει ακόμη χρόνος για τις αποκαλούμενες «μη φιλικές» χώρες να στραφούν σε πληρωμές σε ρούβλια για το φυσικό αέριο, αλλά αρνήθηκε να διευκρινίσει πόσες χώρες έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν με αυτό το σύστημα.

Σύμφωνα με τον Πεσκόφ, οι πληρωμές για παραδόσεις που πραγματοποιήθηκαν αφού τέθηκε σε ισχύ το διάταγμα του Πούτιν αναμένονται τον Μάιο.

Υπενθυμίζεται ότι στα τέλη Μαρτίου, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε ένα διάταγμα με το οποίο απαιτεί από τους ξένους αγοραστές να πληρώνουν σε ρωσικό νόμισμα για το φυσικό αέριο, διαφορετικά να τους κόψουν τις προμήθειες. Η απαίτηση αυτή του Ρώσου προέδρου θα μπορούσε να οδηγήσει την Ευρωπαϊκή Ένωση σε ένα de facto εμπάργκο στο ρωσικό φυσικό αέριο, αναφέρει το Bloomberg, εξηγώντας πως οι δικηγόροι της ΕΕ συνέταξαν ένα προκαταρκτικό πόρισμα που καταλήγει πως ο μηχανισμός του Πούτιν για πληρωμές σε ρούβλι θα παραβίαζε τις κυρώσεις της Ένωσης.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό