24.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το «κρατικό» μυστικό της επιτυχίας των Κινέζων

Ειδήσεις Ελλάδα

Το οικονομικό τοπίο της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας μεταβάλλεται δραματικά λόγω της στρατηγικής υποστήριξης που παρέχει η Κίνα στους κατασκευαστές αυτοκινήτων της.

Η Nio, μια σημαντική κινεζική εταιρεία ηλεκτρικών οχημάτων, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Παρά το γεγονός ότι χάνει το ιλιγγιώδες ποσό των 35.000 δολαρίων για κάθε αυτοκίνητο που παράγει, η Nio συνεχίζει να ευημερεί, χάρη στη σημαντική οικονομική υποστήριξη από την κινεζική κυβέρνηση.

Το 2020, όταν η εταιρεία αντιμετώπισε έλλειψη ρευστότητας, η τοπική κυβέρνηση εισέφερε 1 δισεκατομμύριο δολάρια για ένα μερίδιο 24%, το οποίο συμπληρώθηκε από επιπλέον 1,6 δισεκατομμύρια δολάρια από έναν όμιλο με επικεφαλής μια τράπεζα που ελέγχεται από το κράτος.

Αυτή η οικονομική ενίσχυση επιτρέπει σε κινεζικές εταιρείες όπως η Nio να ανταγωνίζονται επιθετικά παρά τις τεράστιες απώλειες.

Πρόσφατο δημοσίευμα των New York Times υπογραμμίζει το αξιοσημείωτο πλεονέκτημα που διαθέτουν οι κινεζικές εταιρείες, το οποίο τους επιτρέπει να τιμολογούν ανταγωνιστικά τα αυτοκίνητά τους.

Η ικανότητα της Κίνας να προσφέρει οικονομική στήριξη, να απασχολεί εργαζόμενους με σημαντικά χαμηλότερους μισθούς από τους δυτικούς συναδέλφους τους και να κατασκευάζει αυτοκίνητα σε ένα κλάσμα του κόστους που επιβαρύνει τις δυτικές μάρκες τους δίνει ένα σημαντικό πλεονέκτημα.

Οι επιπτώσεις αυτής της οικονομικής στήριξης είναι εκτεταμένες, προκαλώντας ανησυχίες στις ευρωπαϊκές και αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες και στις ρυθμιστικές αρχές.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό