18.7 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Το «Κιτρινόμαυρο» μεγαλείο και η αλητεία (VIDEO-ΦΩΤΟ)

Ειδήσεις Ελλάδα

Η μεγάλη επιστροφή της ΑΕΚ σε πρωταγωνιστικό ρόλο και στο προσκήνιο της ποδοσφαιρικής ζωής σηματοδοτήθηκε σαν σήμερα πριν από 6 χρόνια. Μπορεί να αποκλείστηκε από το Κύπελλο Ελλάδας με το γκολ που ήρθε από το… μπράτσο του Φράνκο Χάρα στο 89’ της ρεβάνς των προημιτελικών με τον Ολυμπιακό, αλλά ήταν η βραδιά που σήμανε την παρουσία της ΑΕΚ και του κόσμου της μαζικά, δυναμικά και ποιοτικά.

Ήταν η βραδιά που το νέο και ωραίο αναμετρήθηκε με το παλιό και σάπιο σε όλα τα επίπεδα. Νικήθηκε στο αγωνιστικό μέρος με αμφισβητούμενο γκολ (μιλάμε έτσι κι αλλιώς για δύο ομάδες με αβυσσαλέα διαφορά σε μπάτζετ και εμπειρία) αλλά θριάμβευσε σε όλα τα άλλα.

Πάνω από 65 χιλιάδες κιτρινόμαυρων οπαδών (εισιτήρια 64.256, εισπράξεις 959.520 ευρώ) γέμισαν ένα από τα μεγαλύτερα στάδια της Ευρώπης, δημιούργησαν φανταστική ατμόσφαιρα και στο τέλος προδόθηκαν από ελάχιστους που, όμως, προκλήθηκαν από το ανθρωπάκι που παρίστανε τον προπονητή του αντιπάλου, πριν εισβάλουν στο ταρτάν και «κάψουν» την ΑΕΚ με ποινές (διακοπή του αγώνα, 0-3 στα χαρτιά, δύο αγωνιστικές και 17 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο) που η ΠΑΕ δέχθηκε αδιαμαρτύρητα με σχετική ανακοίνωσή της!

Η απογοήτευση ήταν μεγάλη. Όχι μόνο από το γκολ και το άδοξο τέλος του ματς, αλλά και από τον τραυματισμό του Πέτρου Μάνταλου στους χιαστούς και από τις χαμένες ευκαιρίες που δεν επέτρεψαν στην ΑΕΚ να προηγηθεί (με Μάνταλο και Αραβίδη) τη στιγμή που υπερείχε. Ρόλο είχε παίξει και η διαιτησία του Καλογερόπουλου και των βοηθών του με ανύπαρκτα οφσάιντ και με τη μη αποβολή του Μιλιβόγεβιτς στο 43’. Διαιτησία… ασορτί με αυτή του Λαμπρόπουλου στο πρώτο ματς στο Καραϊσκάκη (1-1) που στέρησε το αβαντάζ πρόκρισης στην ΑΕΚ.

Είπαμε όμως: από τη μία πλευρά, τίμιος αγώνα και υποδειγματική βοήθεια από την εξέδρα. Και από την άλλη, η γνωστή παρασκηνιακή δράση, η αλαζονεία και η αλητεία. Η αρχή έγινε με τις γελοίες προφάσεις που επικαλούνταν από τον Ολυμπιακό για να καθυστερούν τη ρεβάνς (έγινε τελικά ένα μήνα μετά το πρώτο ματς) και η συνέχεια δόθηκε στο ΟΑΚΑ με τις προκλήσεις των Περέιρα και Κασάμι στην εξέδρα, με τις δηλώσεις Σιόβα περί «ομάδας Β’ Εθνικής» και με όλο αυτό το… γνωστό ολυμπιακό στυλ.

Η σύνθεση της ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Λαμπρόπουλος, Τζανετόπουλος, Σοϊλέδης, Γιόχανσον, Ανάκογλου, Μάνταλος (67′ Ντακόλ) , Πλατέλλας (87′ Ντούνης), Μπαρμπόσα (81′ Ρόβας), Αραβίδης

Στις 11 Μαρτίου

11/3/62 ΑΕΚ-Φωστήρας 3-1 (Α’ Εθνική –το ημίχρονο έληξε 0-1, αλλά η ΑΕΚ ήταν θυελλώδης στο β’ με ένα γκολ του Σταματιάδη και δύο του Νεστορίδη)

11/3/73 AEK-Ολυμπιακός Βόλου 2-0 (Α ’ Εθνική –τα γκολ οι Νικολαϊδης, Παπαϊωάννου, αλλά κορυφαίος ο Λάκης Νικολάου)

11/3/79 Άρης-ΑΕΚ 2-1 (Α’ Εθνική –η ΑΕΚ προηγήθηκε με τον Μπάγεβιτς, αλλά ο Αρης ήταν εξαιρετικός και την νίκησε 2-1, αφήνοντάς την 3 βαθμούς πίσω και σπρώχνοντας τον προπονητή της ΑΕΚ Φέρεντς Πούσκας στην πόρτα της εξόδου) 

11/3/84 AEK-ΟΦΗ 2-0 (Α’ Εθνική –άνετη νίκη με γκολ των Κώττη, Μαύρου στο 14’ και στο 15’!)

11/3/90 Πανιώνιος-AEK 0-1 (Α’ Εθνική σκόρερ της νίκης ο Γιώργος Χριστοδούλου)

11/3/07 Λάρισα-ΑΕΚ 0-1 (Α’ Εθνική –κακό παιχνίδι που κρίθηκε νωρίς από μια κεφαλιά του Βλάνταν Ιβιτς) 

11/3/12 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-0 (Α’ Εθνική- το δεύτερο γκολ πέτυχε ο Βίκτωρ Κλωναρίδης)

11/3/2018 ΠΑΟΚ-ΑΕΚ (Το παιχνίδι διεκόπη λόγω της εισβολής του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο με όπλο και μπράβους)

Κέρδισε έως 1.000.000€ σε έναν από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς που έγιναν ποτέ!(21+ | Παίξε Υπεύθυνα)

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό