18.7 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το Κινέζικο Zeekr 001 FR κάνει το 0-100 χλμ/ώρα σε 2,07 δευτερόλεπτα!

Ειδήσεις Ελλάδα

Η ώρα που στο κυνήγι των μεγάλων ιπποδυνάμεων θα έμπαιναν και οι Κινέζοι έφθασε. Και ένα νέο μοντέλο έρχεται να αμφισβητήσει την κυριαρχία της Tesla και του Model S Plaid.
Το Zeekr 001 FR είναι δημιουργία του Geely Group διαθέτει την εκπληκτική ιπποδύναμη των 1.265 ίππων που προέρχεται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες καρβιδίου πυριτίου.

Επιταχύνοντας από τα 0 έως τα 100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,07 δευτερόλεπτα, δείχνει ικανό να αμφισβητήσει την κυριαρχία των Tesla αλλά και των ευρωπαίων στον τομέα των επιδόσεων.
Πέρα από την ταχύτητα στην ευθεία, το Zeekr 001 FR υπόσχεται οδηγικές συγκινήσεις υψηλού επιπέδου χάρη στις δυνατότητες torque vectoring και τη σχεδίαση quad e-drive.
Διαθέτει επίσης εντυπωσιακές δυνατότητες φόρτισης, χάρη σε μια μπαταρία CATL Qilin 100 kW και ένα ηλεκτρικό σύστημα 800V, που επιτρέπει τη φόρτιση 10-80% σε μόλις 15 λεπτά.

Ο εντυπωσιακός εξωτερικός σχεδιασμός του Zeekr 001 FR ενσωματώνει ελαφριά εξαρτήματα από ανθρακονήματα για βελτιωμένη αεροδυναμική, ενώ το δεν έχει ακόμα αποκαλυφθεί.
Περιορισμένο σε 99 αυτοκίνητα ανά μήνα, οι παραδόσεις ξεκινούν στην Κίνα τον Οκτώβριο του 2023, με ειδική εκπαίδευση για τους ιδιοκτήτες του.
τιμή του είναι ελαφρώς χαμηλότερη από το Tesla Model S Plaid στην Κίνα, η διαθεσιμότητά του εκτός Κίνας παραμένει αβέβαιη.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό