16.6 C
Athens
Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Το καλύτερο μασάζ το κάνουν τα… ρομπότ

Ειδήσεις Ελλάδα

Χαράς ευαγγέλια για τους λάτρεις του μασάζ αφού μπορούν πλέον να χαλαρώνουν κάνοντας μασάζ όποτε το θέλουν με ένα ακούραστο και ιδιαίτερα ικανό μασέρ. Η νεοφυής εταιρεία Massage Robotics παρουσίασε στη φετινή CES, την μεγαλύτερη έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών προϊόντων στον κόσμο, ένα ρομποτικό πάγκο μασάζ. Στον πάγκο είναι εγκατεστημένοι ρομποτικοί βραχίονες που λειτουργούν με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης.

Ο χρήστης μπορεί να δίνει φωνητικές εντολές στους βραχίονες οι οποίοι επικοινωνούν μεταξύ τους και συνεργάζονται για να παρέχουν ένα ιδανικό μασάζ σχεδιασμένο στις ανάγκες του ανθρώπου που βρίσκεται πάνω στον πάγκο. Το σύστημα τεχνητής νοημοσύνης χαρτογραφεί τα σημεία που πρέπει να ακουμπήσουν οι βραχίονες και ελέγχουν τον τρόπο που θα το κάνουν, την ταχύτητα που θα το κάνουν, την πίεση που θα ασκήσουν κλπ. Ο χρήστης μπορεί να ζητήσει από το σύστημα να εκτελέσει το στάνταρτ πρόγραμμα μασάζ που κάνει κάθε φορά ή να επιλέξει κάποιο από τα προγράμματα μασάζ που υπάρχουν στη βάση δεδομένων του ρομπότ.

Οι βραχίονες μπορούν να εκτελέσουν το πρόγραμμα που επιθυμεί ο χρήστης ή να ακολουθήσουν κάποιο από μια βάση δεδομένων που έχουν αποθηκευμένη στη μνήμη τους. Ο χρήστης μπορεί επίσης να στείλει από το κινητό του τηλέφωνο στο ρομποτικό σύστημα ένα πρόγραμμα μασάζ που θέλει να κάνει. Το ρομποτικό σύστημα μπορεί σύμφωνα με τους δημιουργούς του να αφαιρεί ρόζους από την πλάτη του χρήστη.

Προς το παρόν το κόστος του ρομποτικού μασέρ είναι πολύ υψηλό για μεμονωμένους χρήστες αφού κυμαίνεται στις 310 χιλιάδες δολάρια αλλά αν υπάρξει αυξημένο ενδιαφέρον για το σύστημα αυτό πιθανότατα η τιμή του θα πέσει.

 

 

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό