16.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Το Ισραήλ προετοιμάζει το έδαφος για την εισβολή στη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Η χθεσινή μεγάλη επιδρομή των ισραηλινών δυνάμεων με τανκς στη Γάζα προλειαίνει το έδαφος για τη μεγάλη χερσαία εισβολή του Ισραήλ, με στόχο την πλήρη εξόντωση της Χαμάς.

Ο ανταποκριτής του Sky News στη Μέση Ανατολή, Alistair Bunkall τονίζει ότι η επιχείρηση ήταν επιδρομή και όχι εισβολή και ήταν περιορισμένης ισχύος. Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου επιβεβαίωσε ότι θα γίνει χερσαία εισβολή, αλλά ο χρόνος και η φύση της θα επιλεγούν από το πολεμικό συμβούλιο.

Οι IDF ανέφεραν στο Twitter: «Στο πλαίσιο της προετοιμασίας για τα επόμενα στάδια της μάχης, οι IDF επιχείρησαν στη βόρεια Γάζα. Τα άρματα μάχης και το πεζικό των IDF έπληξαν πολυάριθμους τρομοκρατικούς πυρήνες, υποδομές και θέσεις εκτόξευσης αντιαρματικών πυραύλων. Οι στρατιώτες αποχώρησαν από την περιοχή και επέστρεψαν στο ισραηλινό έδαφος».

In preparation for the next stages of combat, the IDF operated in northern Gaza.

IDF tanks & infantry struck numerous terrorist cells, infrastructure and anti-tank missile launch posts.

The soldiers have since exited the area and returned to Israeli territory. pic.twitter.com/oMdSDR84rU

— Israel Defense Forces (@IDF) October 26, 2023

Σύμφωνα με τον Bunkall οι επιδρομές, όπως αυτή χθες το βράδυ, δεν είναι χρήσιμες μόνο για την εξουδετέρωση θέσεων της Χαμάς, αλλά αποτελούν και πολύτιμες επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών για τη χαρτογράφηση του εδάφους και την αξιολόγηση της αντίστασης.

«Δεν νομίζω ότι πρέπει απαραίτητα να υποθέσουμε ότι το Ισραήλ βρίσκεται τώρα στις παραμονές της μεγάλης εισβολής που έχει υποσχεθεί -μπορεί πραγματικά να έρθει οποιαδήποτε μέρα και ο Νετανιάχου έχει ξεκαθαρίσει ότι θα παραμείνει μυστικό μέχρι τότε- αλλά δεν θα με εξέπληττε αν οι IDF πραγματοποιήσουν περισσότερες επιχειρήσεις όπως χθες το βράδυ, έτσι ώστε όταν δοθεί το πράσινο φως, να είναι όσο το δυνατόν πιο προετοιμασμένοι» λέει χαρακτηριστικά ο δημοσιογράφος.

Εν τω μεταξύ ο ισραηλινός στρατός αναθεώρησε προς τα πάνω, στους 224, τον αριθμό των ομήρων που κρατά η Χαμάς στη Γάζα. Από τις 7 Οκτωβρίου έχουν απελευθερωθεί τέσσερις όμηροι, όλες γυναίκες.



Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό