18.3 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Το Ισραήλ διαπράττει εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

Ειδήσεις Ελλάδα

Tο Ισραήλ διαπράττει «εγκλήματα πολέμου» στη Γάζα  και δεν θα πρέπει να είναι υπεράνω του διεθνούς δικαίου, δήλωσε σήμερα ο Ιορδανός υπουργός Εξωτερικών, Αϊμάν Σαφάντι.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου στο Αμμάν μαζί με τους ομολόγους του των ΗΠΑ και της Αιγύπτου, ο Σαφάντι είπε ακόμη ότι ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν έχει ηγετικό ρόλο να διαδραματίσει στις προσπάθειες τερματισμού του πολέμου στη Γάζα.

Σημειώνεται μάλιστα, ότι ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν θα επισκεφθεί την Τουρκία για δύο ημέρες από την Κυριακή (5/11), στο πλαίσιο περιοδείας του στη Μέση Ανατολή εν μέσω του πολέμου Ισραήλ-Χαμάς, ανακοίνωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά από ένα διπλωματικό θρίλερ καθώς αν και οι Τούρκοι είχαν ανακοινώσει την επίσκεψη δεν υπήρχε επίσημη επιβεβαίωση από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Κανείς δεν ξέρει τι άλλαξε δεδομένων και των πυρών Ερντογάν κατά του Ισραήλ και της ανάκλησης του πρεσβευτή στο Τελ Αβίβ. Ενδεχομένως η τουρκική κυβέρνηση είναι έτοιμη να κάνει την τελική συνδιαλλαγή, δηλαδή να επιτρέψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, υπό τον όρο ότι θα λάβει τα αμερικανικά μαχητικά F-16.

Άγνωστο παραμένει προς το παρόν αν ο επικεφαλής ο Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, αν και αξιωματούχοι που τον συνοδεύουν θεωρούν πιθανό ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό