25.8 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Το Ισραήλ δηλώνει ότι συμφώνησε να επιτρέψει να εισέρχονται στη Γάζα δύο βυτιοφόρα την ημέρα

Ειδήσεις Ελλάδα

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση με βάση τη σύσταση του IDF και της υπηρεσίας ασφαλείας Σιν Μπετ και κατόπιν αιτήματος Αμερικανών αξιωματούχων

Το Ισραήλ συμφώνησε να επιτρέψει δύο βυτιοφόρα την ημέρα στη Γάζα για τις ανάγκες του ΟΗΕ, καθώς και για τα συστήματα ύδρευσης και αποχέτευσης, δήλωσε Ισραηλινός αξιωματούχος.

Το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο έλαβε την απόφαση με βάση τη σύσταση του IDF και της υπηρεσίας ασφαλείας Σιν Μπετ και κατόπιν αιτήματος Αμερικανών αξιωματούχων.

Η δράση αποσκοπεί «να επιτρέψει την ελάχιστη συντήρηση που απαιτείται για τα συστήματα ύδρευσης, αποχέτευσης και υγιεινής για την πρόληψη πανδημιών που θα μπορούσαν να εξαπλωθούν σε ολόκληρη την περιοχή, βλάπτοντας τους κατοίκους της Λωρίδας καθώς και τις δικές μας δυνάμεις ενδεχομένως εξαπλωνόμενες και στο Ισραήλ».

Ο Ισραηλινός αξιωματούχος υποστηρίζει ότι η κίνηση «θα προσφέρει στο Ισραήλ το απαραίτητο διπλωματικό περιθώριο ελιγμών για την εξάλειψη της Χαμάς».

Πρόσθεσε ότι το Ισραήλ θα παρακολουθεί την παράδοση των καυσίμων για να διασφαλίσει ότι δεν θα φτάσει στην τρομοκρατική ομάδα της Χαμάς.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό