23.1 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Το Ισραήλ έχει καθήκον να απαντήσει- Καμία δικαιολογία για τρομοκρατία

Ειδήσεις Ελλάδα

«Το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να απαντήσει και μάλιστα έχει καθήκον να απαντήσει σε αυτές τις φαύλες επιθέσεις. Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο με μια τρίτη κλήση με τον πρωθυπουργό Νετανιάχου. Του είπα, οι Ηνωμένες Πολιτείες στην απάντησή μας πρέπει να είναι γρήγορη και συντριπτική», σημείωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, στο διάγγελμά του από τον Λευκό Οίκο.

Σχετικά με τα επιχειρησιακά βήματα που θα λάβουν οι ΗΠΑ, πρόσθεσε: «Η ομάδα μου βρίσκεται σε σχεδόν συνεχή επικοινωνία με τους Ισραηλινούς μας σε όλη την περιοχή και τον κόσμο. Από τη στιγμή που ξεκίνησε αυτή η κρίση. Ξεκινάμε πρόσθετα στρατιωτικά συστήματα, συμπεριλαμβανομένων πυρομαχικών και αναχαιτιστών, για την αναπλήρωση του Iron Dome. Θα διασφαλίσουμε ότι το Ισραήλ δεν θα ξεμείνει από αυτά τα κρίσιμα περιουσιακά στοιχεία για την υπεράσπιση των πόλεων και των πολιτών του. Η κυβέρνησή μου διαβουλεύτηκε στενά με το Κογκρέσο καθ’ όλη τη διάρκεια αυτής της κρίσης, όταν το Κογκρέσο επέστρεψε του ζητήθηκε να λάβει επείγουσα δράση για τη χρηματοδότηση των απαιτήσεων εθνικής ασφάλειας των κρίσιμων εταίρων μας».

«Αυτό δεν έχει να κάνει με κόμμα ή πολιτική. Πρόκειται για την ασφάλεια του κόσμου μας, την ασφάλεια των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε.

«Περισσότεροι από 1.000 πολίτες σφαγιάστηκαν»

Παράλληλα, συμπλήρωσε ότι «τώρα γνωρίζουμε πως Αμερικανοί πολίτες είναι μεταξύ αυτών που κρατούνται από την Χαμάς. Διέταξα την ομάδα μου να κοινοποιήσει πληροφορίες και να αναπτύξει πρόσθετους εμπειρογνώμονες από όλη την κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών για να συμβουλευτούν και να συμβουλεύσουν τους ισραηλινούς ομολόγους τους σχετικά με τις προσπάθειες ανάκτησης ομήρων. Επειδή ως Πρόεδρος, δεν έχω υψηλότερη προτεραιότητα από την ασφάλεια των Αμερικανών που κρατούνται όμηροι σε όλο τον κόσμο».

«Περισσότεροι από 1000 πολίτες σφαγιάστηκαν. Όχι απλώς σκοτώθηκαν, σφαγιάστηκαν στο Ισραήλ», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας για «αγνό, ατόφιο κακό» που εξαπολύεται σε αυτό τον κόσμο. Μάλιστα επιβεβαίωσε ότι ανάμεσά τους «σκοτώθηκαν τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες».

«Η κτηνωδία της αιμοδιψούς Χαμάς φέρνει στο μυαλό τις χειρότερες επιδρομές του ISIS», δήλωσε ο Μπάιντεν, σημειώνοντας ότι «πρόκειται για τρομοκρατία, η οποία δυστυχώς για τον εβραϊκό λαό δεν είναι καινούργια. Αυτή η επίθεση φέρνει στην επιφάνεια οδυνηρές μνήμες. Τα σημάδια που οδήγησε μια χιλιετία αντισημιτισμού και γενοκτονίας».

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να είμαστε απολύτως σαφείς: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ. Θα διασφαλίσουμε ότι θα έχει ό,τι χρειάζεται για να φροντίσει τους πολίτες του, να αμυνθεί και να απαντήσει σε αυτή την επίθεση. Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για την τρομοκρατία».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό