20.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Το Ιράν των Χατζισαφί και Ανσαριφάρντ… τέζαρε την Ιαπωνία και πέρασε στους «4»

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Ιράν επικράτησε με 2-1 της Ιαπωνίας και το ταξίδι των Εχσάν Χατζισαφί της ΑΕΚ και του Καρίμ Ανσαριφάρντ του Άρη θα συνεχιστεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου Εθνών Ασίας! Τεράστια ανατροπή και πρόκριση στο 6ο λεπτό των καθυστερήσεων με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Αλιρέζα Γιάχανμπανκς. Το Ιράν για πρώτη φορά στους «4» μετά από 19 χρόνια!

Ο Χατζισαφί ήταν στον πάγκο, παίρνοντας κάποιες ανάσες, ο Ανσαριφάρντ πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στα τελευταία λεπτά και το Ιράν πανηγύρισε μία σπουδαία πρόκριση. Η Ιαπωνία είχε ανοίξει το σκορ στο 28ο λεπτό με τον Χιντεμάσα Μορίτα, όμως οι Ιρανοί βρήκαν «απάντηση» στο 55′ με τον Μοχαμάντ Μοχέμπι.

Και ενώ όλα έμοιαζαν πως το ματς θα οδηγούταν στην παράταση, τότε η Ιαπωνία υπέπεσε σε πέναλτι στο 90+6′. Ο Γιάχανμπανκς είναι αυτός που ανέλαβε την ευθύνη, διατήρησε την ψυχραιμία και ευστόχησε από τα «11» βήματα, ώστε να στείλει τη χώρα του στους «4» του Κυπέλλου Εθνών Ασίας και τη χώρα του «ανατέλλοντος ηλίου»… σπίτι της.

Έτσι, το Ιράν θα αντιμετωπίσει στα ημιτελικά το νικητή μεταξύ της αναμέτρησης του Κατάρ και του Ουζμπεκιστάν (03/02, 17:30) και θα ελπίζει σε ένα αποτέλεσμα που θα το φέρει στον τελικό. Αξίζει να σημειωθεί πως το Ιράν έχει να κατακτήσει την κούπα από το 1976, ενώ αν τα καταφέρει φέτος θα φτάσει την Ιαπωνία, ως η χώρα με τις περισσότερες (τέσσερις).

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό