23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το Ιράν πιθανότατα γνώριζε για την επίθεση της Χαμάς

Ειδήσεις Ελλάδα

Αμερικανός αξιωματούχος δήλωσε σήμερα ότι πιθανότατα το Ιράν γνώριζε για τις «επιχειρήσεις κατά του Ισραήλ» που σχεδίαζε η Χαμάς, αλλά η Ουάσιγκτον δεν έχει μέχρι στιγμής πληροφορίες ότι η Τεχεράνη διεύθυνε την ολέθρια επίθεση των ενόπλων της Χαμάς.

Ο αξιωματούχος μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα εξετάσουν πρόσθετες πληροφορίες συμπεριλαμβανομένου του «κατά πόσον υπήρχαν τουλάχιστον κάποιοι εντός του συστήματός τους που είτε είχαν μια σαφέστερη αίσθηση του τι ερχόταν είτε συνέβαλαν ακόμη και σε πτυχές του σχεδιασμού».

Ωστόσο ο αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters ότι είναι πρόωρο να εξαχθούν τελικά συμπεράσματα.

Σήμερα επίσης η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη Αμερικανούς αξιωματούχους, αναφέρει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν συλλέξει πληροφορίες που δείχνουν ότι σημαντικοί Ιρανοί ηγέτες αιφνιδιάστηκαν από τις πρωτοφανείς επιθέσεις της παλαιστινιακής ισλαμιστικής οργάνωσης Χαμάς στο Ισραήλ.

Ο Λευκός Οίκος δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε αίτημα για σχολιασμό.

Ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν είχε δηλώσει χθες ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν επιβεβαίωση για ιρανική σύνδεση με την επίθεση.

«Μιλάμε με τους Ισραηλινούς ομολόγους μας σε καθημερινή βάση για το ζήτημα αυτό. Ανατρέχουμε στις πληροφορίες μας για να δούμε αν έχουμε περαιτέρω πληροφορίες σχετικά με αυτό», δήλωσε o Σάλιβαν.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό