23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το Ιράν παρουσίασε δύο νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας

Ειδήσεις Ελλάδα

Το Arman μπορεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα έξι στόχους σε απόσταση 120 με 180 χιλιομέτρων

Το Ιράν παρουσίασε σήμερα δύο νέα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας εν μέσω οξυμένης έντασης στη Μέση Ανατολή, μετέδωσε το πρακτορείο IRNA.

Στη σημερινή τελετή παρουσιάστηκαν δύο εγχώριας κατασκευής κινητά συστήματα, με την ονομασία Arman και Azarakhsh, παρουσία του Ιρανού υπουργού Άμυνας Μοχαμέντ Ρεζά Αστιανί.

“Με την είσοδο νέων συστημάτων στο αμυντικό δίκτυο της χώρας, οι ικανότητες αντιαεροπορικής άμυνας της Ισλαμικής Δημοκρατίας θα ενισχυθούν σημαντικά”, τόνισε το IRNA.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το πυραυλικό σύστημα Arman “μπορεί να αντιμετωπίσει ταυτόχρονα έξι στόχους σε απόσταση 120 με 180 χιλιομέτρων”, ενώ το Azarakhsh “μπορεί να εντοπίσει και να καταστρέψει στόχους (…) σε απόσταση έως και 50 χιλιομέτρων με τέσσερις έτοιμους προς εκτόξευση πυραύλους”.

Τον Ιούνιο το Ιράν είχε παρουσιάσει έναν εγχώρια κατασκευασμένο υπερηχητικό, βαλλιστικό πύραυλο, με την ονομασία Fattah και βεληνεκές 1.400 χιλιόμετρα, σύμφωνα με Ιρανούς αξιωματούχους, τονίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Η ανακοίνωση έγινε εν μέσω οξυμένης έντασης στην περιοχή, με τους σιίτες αντάρτες Χούθι της Υεμένης να εξαπολύουν σειρά επιθέσεων εναντίον πλοίων που συνδέονται με τις ΗΠΑ, τη Βρετανία και το Ισραήλ στην Ερυθρά Θάλασσα σε ένδειξη υποστήριξης προς τους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό