16.2 C
Athens
Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Το ιατρικό ανακοινωθέν για την κατάσταση του Μανώλη Μαυρομμάτη

Ειδήσεις Ελλάδα

Σε κρίσιμη κατάσταση βρίσκεται ο αθλητικογράφος Μανώλης Μαυρομμάτης, μετά την φωτιά που εκδηλώθηκε στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου, καθώς, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, φέρει βαριά εγκαύματα και αναπνευστική ανεπάρκεια και οδηγήθηκε με τη γυναίκα του σε ΜΕΘ.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο αθλητικογράφος και πρώην ευρωβουλευτής, Μανώλης Μαυρομμάτης, διασωληνώθηκε τη Δευτέρα (19/02) καθώς παρουσίασε αναπνευστική ανεπάρκεια, ενώ ο ίδιος και η γυναίκα του μεταφέρθηκαν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) του νοσοκομείου «Γ. Γεννηματάς», όπου νοσηλεύονται.

Συγκεκριμένα, ο Μανώλης Μαυρομμάτης έχει υποστεί 18% εγκαύματα στο σώμα του από τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή (18/02) στο διαμέρισμά του στο Κολωνάκι, αλλά η κατάστασή του επιδεινώθηκε το βράδυ της ίδιας ημέρας.

Μάλιστα, η σύζυγός του, Ρένα Βενιέρη, είναι διασωληνωμένη στη Μονάδα Εγκαυμάτων της Κλινικής Πλαστικής χειρουργικής του νοσοκομείου, καθώς φέρει εγκαύματα στο 40% του σώματός της.

Το ανακοινωθέν του Νοσοκομείου «Γεννηματάς»

Ο αθλητικογράφος και πρώην βουλευτής Μανώλης Μαυρομάτης, 82 ετών, νοσηλεύεται με θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα κάτω άκρων, κορμού, αριστερού άνω άκρου και τριχωτό κεφαλής, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας 18% της ολικής επιφάνειας σώματος.

Ο ασθενής διασωληνώθηκε και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Η Ειρήνη Μαυρομάτη, 80 ετών (σύζυγος), νοσηλεύεται με θερμικά εγκαύματα βαθέως μερικού και ολικού πάχους που αφορούν τμήματα προσώπου, άνω και κάτω άκρων και κορμού, με μεγαλύτερη προσβολή της αριστερής πλευράς του σώματος, συνολικής εγκαυματικής επιφάνειας (40%) της ολικής επιφάνειας σώματος και με στοιχεία εισπνευστικού εγκαύματος.

Η ασθενής διασωληνώθηκε λόγω επαπειλούμενου αεραγωγού και τέθηκε σε μηχανική υποστήριξη αναπνοής.

Υποβλήθηκε σε εσχαροτομές στην αριστερή άκρα χείρα και στο αντιβράχιο.

Οι ασθενείς νοσηλεύονται στη Μονάδα Εγκαυμάτων, στην Κλινική Πλαστικής Χειρουργικής, και η κατάστασή τους κρίνεται εξαιρετικά κρίσιμη, για τις επόμενες (48) ώρες.

Το χρονικό

Η φωτιά εκδηλώθηκε περίπου στις 5 τα ξημερώματα της Κυριακής, σε διαμέρισμα του 2ου ορόφου στην οδό Αναγνωστοπούλου στο Κολωνάκι, όπου διαμένει ο Μανώλης Μαυρομμάτης μαζί με τη σύζυγό του.

Με το που έγινε αντιληπτή η πυρκαγιά, στο σημείο κλήθηκαν και επενέβησαν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής που κατάφεραν να απεγκλωβίσουν το ζεύγος, το οποίο εκείνη την ώρα κοιμόταν. Ταχύτατη ήταν και η αντίδραση του ΕΚΑΒ καθώς μέσα σε λίγα λεπτά έσπευσε ασθενοφόρο που μετέφερε το ζεύγος Μαυρομμάτη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Αθηνών «Γεώργιος Γεννηματάς». Όπως φαίνεται, είχαν εισπνεύσει μεγάλη ποσότητα καπνού και είχαν συμπτώματα δύσπνοιας.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς κάνουν λόγο για μια κατσαρόλα που είχε ξεχαστεί σε αναμμένη ηλεκτρική κουζίνα.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό