23.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Το ηχηρό μήνυμα του Αντίνοου Αλμπάνη για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου

Ειδήσεις Ελλάδα

Ένα ηχηρό μήνυμα μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο instagram, θέλησε να στείλει ο Αντίνοος Αλμπάνης την Κυριακή το πρωί, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου.

Ο ταλαντούχος ηθοποιός, ανέβασε μια φωτογραφία του από την εποχή που έδινε τη δική του μάχη με την ασθένεια, συνοδεύοντας την με την παρακάτω λεζάντα: «Έναν χρόνο πιο μακριά από τον εφιάλτη που διαλύει τη ζωή. Για να μη χρειαστεί κι εσύ να δεις την αντοχή να ξυπνά στη σκιά της αρρώστιας εξετάσου* δε θα το κάνει κανείς για σένα.* 40% των περιπτώσεων καρκίνου στην Ε.Ε.μπορούν να προληφθούν** 68000 νέες διαγνώσεις ετησίως μόνο στη χώρα μας*** 33000 θάνατοι κάθε χρόνο στην Ελλάδα».

Το μεσημέρι, ο Αντίνοος Αλμπάνης, εμφανίστηκε στην εκπομπη «Ακόμα δεν είδες τίποτα», μέσω ζωντανής σύνδεσης από την Θεσσαλονίκη όπου βρίσκεται λόγω παραστάσεων και μεταξυ άλλων είπε:

«Η σημερινή ημέρα είναι μια ημέρα όχι γιορτής, αλλά ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης, μια μέρα για να μιλήσουμε λίγο για τον καρκίνο ανοιχτά και να δώσουμε στον κόσμο να καταλάβει ότι η πρόληψη σώζει ζωές.

Είναι το πιο σημαντικό πράγμα σε αυτήν τη διαδρομή που λέγεται καρκίνος. Οι άνθρωποι δεν έχουνε καταλάβει ακόμα και σήμερα ότι όσο πιο νωρίς εντοπίσουν τη νόσο, τόσο πιο πολλές είναι οι πιθανότητες να επιβιώσουν. Είναι μια πολύ σκληρή αρρώστια η οποία ταλαιπωρεί πάρα πολύ κόσμο. Κανένας δε θα νοιαστεί για εμάς, εμείς οι ίδιοι πρέπει να εξεταζόμαστε.

Όταν μπαίνεις σε αυτήν τη διαδικασία προσπαθείς να είσαι αισιόδοξος αλλά δεν τα καταφέρνεις πάντα. Η διαδικασία των θεραπειών, όσο και αν εξελίσσονται, είναι επίπονη. Αυτό που μας ταλαιπώρησε, είναι τα θεραπευτικά σχήματα και όχι τόσο ο καρκίνος αυτός καθαυτός. Όσο απομακρύνομαι από τη μέρα μηδέν, φεύγει και ο φόβος που έχω και οι δυσάρεστες αναμνήσεις και ξαναγεννιέται μέσα μου η ελπίδα μου για ζωή».

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό