30.6 C
Athens
Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Το ηλεκτρικό Skoda Elroq ετοιμάζεται για το φθινόπωρο

Ειδήσεις Ελλάδα

Η Skoda ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο Elroq EV, ένα μεσαίο SUV στο μέγεθος του Karoq, παρουσιάζοντας την πιο πρόσφατη σχεδιαστική γλώσσα της μάρκας.

Το Elroq, που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB της Volkswagen, είναι ένα από τα έξι νέα ηλεκτρικά αυτοκίνητα που σχεδιάζει να κυκλοφορήσει η Skoda πριν από το 2027.

Το Elroq είναι το πρώτο μοντέλο της Skoda που διαθέτει τη νέα σχεδιαστική γλώσσα Modern Solid της μάρκας, η οποία χαρακτηρίζεται από μια πιο επιβλητική και μοντέρνα εμφάνιση.

Η μάσκα Tech-Deck περιλαμβάνει μια πιο επίπεδη και φαρδιά εκδοχή της παραδοσιακής μάσκας της Skoda, που πρωτοεμφανίστηκε στο 2022 Vision 7S concept.

Το Elroq διαθέτει μια διαιρούμενη πρόσοψη προβολέων με λαμπτήρες LED matrix, ένα χαρακτηριστικό που μπορεί να συμπεριληφθεί σε μελλοντικά μοντέλα.

Για πρώτη φορά, το όνομα της Skoda εμφανίζεται εμφανώς στην μπροστινή άκρη του καπό, παρόμοια με το στυλ του Range Rover.

Το Elroq έχει σχεδόν το ίδιο μέγεθος με το Skoda Karoq, με μήκος στα 4,5 μέτρα.

Αξιοποιώντας την πλατφόρμα MEB της Volkswagen, το Elroq θα διατίθεται αποκλειστικά ως EV. Αυτή η πλατφόρμα υποστηρίζει τόσο διαμορφώσεις με έναν κινητήρα όσο και διαμορφώσεις με δύο κινητήρες και τετρακίνηση.

Το Elroq αποτελεί μέρος του φιλόδοξου σχεδίου της Skoda να παρουσιάσει έξι νέα ηλεκτρικά μέχρι το τέλος του 2026.

Συγκεκριμένα, το 2025, η Skoda θα αναβαθμίσει τα μοντέλα Enyaq με στοιχεία της σχεδίασης Modern Solid.

Την ίδια χρονιά, η Skoda θα λανσάρει το Epiq, ένα μικρομεσαίο SUV παρόμοιο με το ID2.all της VW, με τιμή περίπου 25.000 ευρώ.

Μέχρι το 2026, η Skoda θα παρουσιάσει επίσης ένα ηλεκτρικό van «Combi» και ένα επταθέσιο SUV «Space», και τα δύο εμπνευσμένα από το concept Vision 7S.

Ειδήσεις

ΠΗΓΗ

Σχετικά άρθρα

Θέσεις εργασίας - Βρείτε δουλειά & προσωπικό